Samarbeider for å komme i posisjon

Samarbeider for å komme i posisjon

Publisert: 26. juni 2013

–Det at vi sammen jobber for å komme i posisjon for å tilby tjenester til en vanskelig tilgjengelig målgruppe, er det viktigste med samhandlingsgruppene.

Grete Bjøntegaard (t.v.), Kirsti Dybvik Garpe og Mona Cecilie Holtet
MØTES FAST: F.v. Grete Bjøntegaard, Kirsti Dybvik Garpe og Mona Cecilie Holtet.
MØTES FAST: F.v. Grete Bjønte...
Romeriksprosjektet – tett kontakt og samhandling mellom de ordinære tjenestene

Omfattende samhandlingsprosjekt i perioden 2010–2015, som skal styrke tilbudet til mennesker med alvorlige psykiske lidelser, noen med rusproblemer i tillegg.

Ikke eget team, men lokale samhandlingsgrupper, sammensatt på tvers av de ordinære tjenestene på kommune- og spesialistnivå. Gruppene møtes hyppig for å sikre tett oppfølging av brukerne.

Målet er å fremme brukernes egen livsmestring gjennom oppsøkende arbeid og evidensbaserte behandlingsmetoder, å redusere unødvendige innleggelser i døgnavdelinger, og å redusere bruk av tvang.

BESTÅR AV TO DELPROSJEKTER:

  • Øvre Romerike med kommunene Eidsvoll, Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum.  Kommunene samarbeider med psykose- og rehabiliteringsteamet ved DPS Øvre Romerike og ruspoliklinikken på Jessheim.
  • Nedre Romerike med kommunene Skedsmo, Fet og Rælingen. De samarbeider med psykoseteamet ved DPS Nedre Romerike og ruspoliklinikken på Lillestrøm.

På nett: Samhandlingsmodellen på Romerike er beskrevet i Håndbok i forpliktende samhandling om psykisk helse,som kan lastes ned fra prosjektets hjemmeside.

Inspirasjonshefte om samhandling

Denne reportasjen finner du også i heftet Ni suksesshistorier­ - samhandling om­ psykisk helse (2012)­­.

Heftet presenterer prosjekter som har fått til, eller er i ferd med å utvikle, gode samhandlingsmodeller. Ved siden av reportasjer inneholder det relevant fagstoff og nyttige fakta.

Med heftet vil NAPHA inspirere fagfolk og ledere som ønsker å utvikle tjenestene og gi mennesker med alvorlige psykiske lidelser et bedre tilbud.

SAMHANDLINGSGRUPPE

I Romeriksprosjektet finnes fem samhandlingsgrupper.

Dette er lokale grupper med representanter fra de ordinære tjenestene på kommune- og spesialistnivå. Gruppene møtes hyppig for å sikre tett oppfølging av brukerne.

I dette intervjuet møter vi tre av deltakerne i samhandlings-gruppen som dekker kommunene Fet og Rælingen.

I FORKANT: – Vi er mye mer i forkant nå. Vi snakker mer sammen, sier Mona Cecilie Holtet ved Nedre Romerike DPS.
PÅ LAG: -Vi får mulighet til å utnytte hverandres spisskompetanse, sier Grete Bjøntegaard.
SPISSER INNSATSEN: –Vi har valgt å begynne med noen få for å lykkes med dem, og heller øke etter hvert,sier Kirsti Dybvik Garpe.

Mer om

samhandling reportasjer act-.og.fact-team

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen