Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 47

Siste nytt

ingridfølling2 (1021 x 735)
Doktorgradsintervjuene som førte en helt ny vei Hun undervurderte følelsenes betydning for intervjuobjektene, Ingrid Følling, i arbeidet med doktorgraden sin.
psykisk helse koret
-Vær så snill og inviter oss! Nå ønsker psykisk helse-koret fra Nord-Trøndelag å bidra til at til korsang blir tilbud på frisklivssentraler og LMS-sentre i hele Norge.
golf grønn glede
Golf for den psykiske helsa 39 golfklubber i hele landet gir personer med ulike plager et tilrettelagt golftilbud. Evalueringer viser at deltakerne får bedre humør.
Mille Falstad
-Lavterskeltilbud for unge vil redde mange liv Konferanse i Oslo. Mistet utekontakt for ungdom i nærmiljøet. Fikk i stedet antidepressiva, gikk opp 50 kilo og forsøkte å ta livet sitt.
Hanne Naug og Ingeborg Lishaugen
Fra terapirommet til handlingsrommet Konferanse i Oslo. -Nesten litt slemt å møte problemet på et individuelt nivå når vi vet hvor mange faktorer som spiller inn for ungdom som trekker seg tilbake
Kjersti Sandnes
-Barn har det sjelden bedre enn sine foreldre Konferanse i Oslo. -Tydelig ansvarsfordeling og kunnskap om konkrete verktøy nødvendig for å hjelpe barn av foreldre som sliter psykisk eller med rus.
Ketil Nordstrand
Rask psykisk helsehjelp også til yngre Nyhet. Helsedirektoratet åpner nå for at også 16-åringer kan få Rask psykisk helsehjelp. Nedre aldersgrense har til nå vært 18 år.
Nick Grey
-God hjelp som å lage god mat Konferanse i Oslo. -Å gi god psykisk helsehjelp er som å lage mat. Du må være fleksibel i forhold til kokeboka, sier den engelske psykologen Nick Grey.
Kirkenes 4 justert 2
Fylkeslege med visjoner for Finnmark Intervju. Eivind Merok er ny fylkeslege i Finnmark. Han vil gi psykisk helse- og rusfeltet nødvendig status og plass.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

lofoten
Med folkehelse på netthinna FRISKLIVSSENTRALENE: Er verdifulle for å holde innbyggerne fysisk aktive, og gjør dermed et godt stykke psykisk helsearbeid.
Bærum benk2
Birgit Valla
Vil skape morgendagens tjeneste Fremtidsbloggen. Følg Birgit Valla og Stange kommunes vei mot fremtidens lokale psykiske helsetjeneste - i Fremtidsbloggen.