Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 10

Siste nytt

Samhandling - rammebetingelser
Samhandling trenger bedre rammebetingelser Nyhet. Økonomiske, organisatoriske og faglige rammebetingelser må stimulere mer. Ny FOU-rapport kommer med anbefalinger og forslag.
Brukere ved Hamna kontaktsenter under CD-innspilling
Sprengte egne grenser - ga ut musikk Nyhet. Musikkinteresserte brukere med psykisk helse- og rusproblemer har gitt ut CD, med kjente hits og egenproduserte låter.
12607762 forvirra
Gir rask samtalehjelp til ungdom Helsefremming og forebygging. Unge som sliter med bekymring, tristhet eller andre tøffe ting kan nå få rask, gratis hjelp fra psykologistudenter.
Trond Hatling lanserer samhandlingshefte
Dette mener kommunene om NAPHA Nyhet. 8 av 10 kommuner som har vært i kontakt med NAPHA er fornøyd eller svært fornøyd med senteret.
Synnøve Åsebø (t.v.) og Mona Grivi Norman
Vant pris for journalistikk om ulovlig beltebruk i psykiatrien Nyhet. -Vi håper vi har vært med på å gjøre psykiatrien litt mer åpen, sier VG-journalistene som fikk Ytringsfrihetsprisen innen psykisk helsevern.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

artikkel recovery DPS2
Erfaringer med selvhjelp og hjelpsomme andre Forskning. Selv om mange opplevde behandlingen som nyttig, savnet de mer hjelp til å håndtere hverdagens sosiale og økonomiske utfordringer.
22111956 eldre
I Naustdal kommer de eldre seg ut og får et smil Helsefremming og forebygging. -Det viste seg at de som var med på aktiviteter opplevde mer glede enn de som satt hjemme i stua.
3877160 spill
Psykologen, en viktig samhandlingspartner Psykologer i kommunene. Det er viktig at psykologen opplever å ha base i et godt fagmiljø, for å sikre stabilitet og trygghet i en hektisk arbeidshverdag.