Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 46, 2020

Siste nytt

Ensom mann
Viktig å opprettholde psykisk helse- og rusbehandling under pandemien -De som opplevde at behandlingstilbudet ble redusert hadde det verst etterpå, sier forsker Marianne Skogbrott Birkeland.
Ane Simonsen, RVTS Øst
Snakke med barn om vold og overgrep - videoforedrag Se foredrag - krisekonferansen. Snakkemedbarn.no er et verktøy for fagfolk og alle som jobber med barn og unge - lær å ta de vanskelige samtalene.
Portrett Tor Erik Befring
6 av 10 fornøyde med kommunale rustjenester -Det er oppløftende at flertallet opplever tillitsfulle relasjoner, god informasjon og hjelp til riktig tid.
Kommunikasjonrsrådgiver, foto, tekst
Vi søker kommunikasjonsrådgiver! Ledig stilling - vikariat. Er du dyktig til å skrive og formidle på nett, til å samarbeide og hjelpe andre med å få frem sine budskap. Et eventyr for et år?
Olav Ovaa (t.v.) og Pål Berger
Gir hverdagskompetanse til mennesker som strever med livet -Der NAV gir penger og kommunen bolig, utfyller våre frivillige med de små hverdagstingene som gir mestring og hindrer tilbakefall. 
Rita Sørly, redaktør i Tidsskrift for psykisk helsearbeid
Ny frist! Hvordan har Covid-19-situasjonen berørt psykisk helsearbeid? Send inn artikler Call for papers. Tidsskrift for psykisk helsearbeid ønsker stoff om Covid-19-situasjonen fra tjenestene, brukerne og forskningen. Innen 15.12
Nina Petersen Reed
Psykisk tilfriskning krever innsats fra omgivelsene Mange aktører må bidra for at en person skal oppnå personlig recovery, og tilgang på møteplasser og betydningsfulle kontakter er avgjørende.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Ruth Helene Olsen
Miljøterapeuter dras mellom egen overbevisning og det de pålegges Miljøterapi. Miljøterapeuter kan komme i en vanskelig situasjon når de pålegges å gjøre noe de tror vil bli uheldig for pasienten.