I disse valgdager ønsker vi ved Fontenehuset i Kongsberg å bidra til at flest mulig, både politikere og velgere får større kunnskap om hva Fontenehuset er og hvilken betydning vi mener huset har for vår felles by. Stiftelsen Fontenehuset Kongsberg startet sitt arbeid i april 2007 og åpnet dørene i november 2008.

Fontenehuset er til for de som opplever psykiske utfordringer i hverdagen og man kan komme hit uten henvisning fra behandlingsapparatet. Fontenehuset har fokus på den arbeidsorienterte dagen. Deltakelse i fellesskapet gir personlig vekst gjennom å løse arbeidsoppgaver og få nye erfaringer.

Vi har i pr i dag 63 fast tilknyttede medlemmer, 25 mulige medlemmer og tallet stiger.

Det er åpent ukedagene fra 08.30 -15.30.

For å synliggjøre behovet for Fontenehusets eksistens her i Kongsberg vil vi gjerne at flest mulig får mulighet til å bli kjent oss. I den forbindelse arrangerer vi en Åpen Dag, torsdag den andre uka i sept og håper flest mulig vil benytte anledning til å komme innom og se hva huset rommer.

Voksne mennesker i vekst gir store suksesser. Bare denne mnd har 1 person kommet delvis ut i jobb. En har tatt steget og søkt utdanning, en er ute i arbeidsrettet tiltak og enda en som ønsker seg mer utdanning og skal starte opp denne terminen. I tillegg opplever flere ved deltagelse i den daglige driften av huset at de ser positiv på fremtiden og opplever personlig utvikling som øker motivasjonen til å ta et krafttak i egen hverdag.

Jeg tror og mener, at ved å opprettholde og utvide dagens tilbud ved Fontenehuset Kongsberg, kan flere få muligheten til å oppleve den støtten de trenger for å få det de mener er et verdig liv. Dette er noe jeg personlig kan bekrefte, her er det takhøyde for alle. Medlemmene kan delta i flere forskjellige prosjekter ut i fra hver enkelts behov. Eks, trening/kosthold/helse prosjekt, Caféprosjekt og arbeid for å oppnå fullsertifisering av huset.

Med dette ønsker jeg å bevisstgjøre mine medmennesker og våre folkevalgte om behovet for Fontenehuset i Kongsberg. Med tanke på mulig fremtidige kommunesammenslåinger, vil behovet for dette tilbudet øke i takt med ett evt innbyggerantall og her har våre politikere nå både en mulighet til å ligge i forkant og å annerkjenne vårt arbeid og eksistens ved å gi sin støtte!

Mvh Bjarte Yndestad