Utstillingen Larsen presenterer er i følge henne selv den harde virkelighet. Hun er klar over at det er kontroversielt, og hun håper den vil engasjere og skape debatt om psykisk helsevern og behandling.

– Det er den brutale virkelighet vi viser fram. Utstillingen er totalt fri for filter. Det er hverdagen mange unge i dag opplever. For mange er den vond, sier Larsen, som tror utstillingens brutale oppriktighet både kan sjokkere og glede.

– Vi ønsker å vise fram verden slik den er, og mener at samfunnet trenger å få vite mer om hvordan mennesker med psykiske lidelser har det. Bildene vi viser på denne utstillingen illustrerer virkeligheten bak maskene, forteller Larsen.

Sterke temaer

Utstillingen skildrer mange tunge temaer som mobbing, død, smerte og selvmord, men også samhold og åpenhet.   – Psykiske lidelser er virkelige, og dette er og et kraftig signal til dagens politikere om å slutte å ruste ned det psykiske helsevesenet, sier Larsen som mener vi nå må satse på forebygging og behandling for de som har det vanskelig. Hun er selv leder i Mental helse på Sortland og har sett mange slite.

Gitt mye av seg selv

Modellene, Odin, Ida, Eirik og Odd Eirik som Larsen har brukt i bildene, er medlemmer av Mental helse på Sortland, og Larsen er veldig glad og takknemlig for at de har turt å være med på dette. Hun legger ikke skjul på at det har vært tøft for dem å jobbe med dette prosjektet.

- De har virkelig gitt av seg selv, og vi har jobbet tett i mange måneder for å få resultatet så bra som vi ønsket. Vi brukte mye tid på forhånd til forberedelser, og hadde flere ”time-out” under fotodelen. Det har vært viktig for oss å snakke og le litt også.  Flere har brukt egne minner og erfaringer for å få dette til, og alt dette har de gjort i håp, og med et stort ønske om å hjelpe andre, forteller Larsen.

Utstillingen er et samarbeid med organisasjonen Mental helse, Folkehelsa og Sortland kommune, og vises i kulturfabrikken i oktober