Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 48

Siste nytt

Bent Høie
Medisinfrie tilbud i alle helseregioner Innen 1. juni 2016 skal alle regionale helseforetak ha etablert tilbud om medikamentfri behandling for pasienter innen psykisk helsevern, melder Helse- og omsorgsdepartementet.
Senger i stor sal
Råd om hjelp til flyktninger Flyktningsituasjonen preger dagene til mange psykisk helsearbeidere i norske kommuner for tiden. Se hvor du kan hente informasjon.
Fra Sagatun
-Viktig å bli møtt med respekt for å kunne bli aktør! Når vi opplever å bli behandlet med likeverd og respekt, åpner det seg en mulighet for å bli en aktør. Dette fikk fagfolk innen psykisk helse og rus-feltet innblikk i, da representanter fra Sagatun Brukerstyrt senter fortalte sine historier.
Nakne trær, vinter
Mental mørketid -Estetikk og fine omgivelser må ikke undervurderes for oss som opplever mental mørketid, mener Rigmor Galtung.
Jimmy Pedersen og Asbjørn Larsen driver Kafe X i Tromsø
Kafe med X-faktor i Tromsø Sentralt i Tromsø ligger en kafé utenom det vanlige. En tur innom her, kan bli det første steget ut i livet!

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

SISA KULTURSENTER Der ideer fødes - folk og kulturer smalter sammen
Alle steder trenger et SISA "SISA Kultursenter - Der ideer fødes - folk og kulturer smelter sammen." I Alta finnes et litt annerledes tilbud til de som trenger en flokk å høre til i.
Stemmer i nord - TV-serie fra Sisa Kultursenter i Finnmark
Stemmer i nord - en TV-serie i åtte episoder fra Sisa Kultursenter Se alle episodene her: Kulturutveksling og fellesskap skaper bolyst, som igjen skaper god folkehelse. Dette vil kultursenteret i Finnmark vise oss i TV-serien Stemmer i nord.
Videoserie fra Sisa med Thomas Hylland Eriksen
Om å skape møteplasser I SISAs arbeid ser vi konturene av en helt ny måte å tenke om integrering og lokal tilhørighet på, hvor det er et positivt menneskesyn som ligger til grunn, forteller Thomas Hylland Eriksen.
Vi maler kongen
Vi maler kongen En spektakulær hurtigrutetur - med monarken som kunstnerisk inspirasjon.