Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 4

Siste nytt

Trist mann
Skal lære å se fare for selvmord Nytt e-læringskurs skal gjøre fastleger og psykologer ansatt i kommunene bedre i stand til å oppdage og håndtere risiko for selvmord.
Rachel Perkins
Jobb viktigere enn psykolog -Holdninger som at jobb er for stressende for mennesker med psykiske helseproblemer råder fortsatt hos fagfolk. Vi må heve våre forventninger til folk, mener den engelske psykologen Rachel Perkins.
Friidrettsutøver
Terapeuter må både måle og trene riktig For å bli rask til å løpe 100-meter trenger du både en stoppeklokke og å vite hvordan du skal trene mellom tidtakingene. Slik er det også innen psykisk helse, ifølge Birgit Valla.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

1901794 byrde
-Lat ikkje psykiatrien påføre traumer til enda ein generasjon Inger-Mari Eidsvik kjem no med forslag til korleis Bent Høies medisinfrie post kan innrettast. Sjølv har ho lang erfaring på begge sidene av hjelpeapparatet.
2575801 trist jente
Barn blir misbrukt uten at noen vet Inga Marte Thorkildsen åpnet fjorårets Psykologidager med et sterkt foredrag om det å tørre, å legge merke til, og å bry seg. Se innlegget hennes på YouTube.