HAUGESUNDREGIONEN: Totalt er det nominert 36 flotte kandidater og noen få skal også være på vei. Geografisk kommer disse fra innerst i Sauda til ytterst på Karmøy. Det er Nav på Haugalandet, Haugesundregionens næringsforening, Haugaland Vekst og IA-Rådet i Rogaland som står for å løfte frem inkludende arbeidsgivere.

LES OGSÅ: Jakter på rause sjefer

- Alle er svært rause på hver sine måter. I løpet av neste uke skal vi få ut litt mer info om hver enkelt kandidat på Facebook. Her er det mange flotte historier. Vi snakker her til sammen om hundrevis av mennesker som har fått muligheter til å komme inn i arbeidslivet på grunn av disse kandidatene, forteller Elisabeth Lie Nilsen i Nav Marked Nord-Rogaland.

Raus rekruttering og inkludering handler blant annet om å ansette folk uten strømlinjeformede CV-er. Mange av kandidatene mener dette kan være kompetansefortrinn.

«Har man møtt en utfordring og to og taklet dem – ja så er man kanskje blitt ett litt klokere menneske» eller «som oftest finner vi de flinkeste arbeidsfolkene blant dem som ikke var så glad i skolen» uttaler flere av dem ifølge Nav-lederen.

Det blir også nevnt som berikende å ha flerkulturelt arbeidsmiljø og hvor mye det er å lære av hverandre selv om man ikke er født og oppvokst i samme land. Mange har også gitt muligheter til personer som har hatt fysiske eller psykiske utfordringer og har hatt problemer med å komme inn eller tilbake til arbeidslivet.

Lie Nilsen forteller at det viser seg at mange av disse kandidatene strekker seg langt utover det å være «Raus leder». Hun opplever mye personlig engasjement fra kandidatene.

- Perioden for stemmeaktivitet går nå helt frem til 21.02.16. Etter dette trår juryen inn og plukker ut sine fem finalister basert på stemmeaktivitetene og bakgrunn intervjuene.

Flere samarbeid

Nav har også fått nye samarbeidspartnere gjennom kampanjen. Både nye rekrutteringsavtaler og flere som vil samarbeide for å hjelpe folk ut i arbeidstrening.

Både bedrifter med nominerte sjefer og andre har kommet til i kampanjeperioden forteller Nav-lederen. Det er også bedrifter som går godt og da er det jo viktig at å formalisere avtaler med slike bedrifter.

- Flere folk i arbeid er jo målet, sier Lie Nilsen.

Dette er prosjektet

  • Mange mennesker i Haugesundregionen er ufrivillig arbeidsledige. De ønsker å jobbe, men sliter med å få seg jobb. Dette kan være på grunn av nedsatt fysisk og psykisk helse, liten eller ingen utdanning, dårlig språk eller andre årsaker.
  • Kampanjen er et samarbeidsprosjekt mellom NAV i Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord, Utsira, Bokn, Sauda og Suldal, Haugesundregionens næringsforening og Haugaland Vekst, NAV arbeidslivssenter og NAV Marked i Nord-Rogaland. .Målet er at Haugesundregionen skal være best i Norge på inkluderende rekruttering. Enkeltmennesker i Haugesundregionen skal få nye muligheter til jobb, og at arbeidsgivere i regionen skal utgjøre forskjell for enkeltmennesker.
  • Nav Drammen har tidligere gjennomført prosjektet.

En raus sjef er en leder som:

• Har mot til å ansette de som har hull i CV-en
• Ser fordeler av et flerkulturelt arbeidsmiljø
• Skaper et godt og inkluderende arbeidsmiljø

Kilde: Den rauseste sjefen