"Psykiatriløftet Levanger" er et satsningsprosjekt som fikk grønt lys fra Helse Nord-Trøndelag i desemeber i fjor. Onsdag skal detaljreguleringen for psykiatribygget opp i Plan- og utviklingskomiteen i Levanger.

Investeringen har en kostnadsramme på 200 millioner kroner. Det er beregnet en byggetid på halvannet år og tidligst oppstart vil være i årsskiftet 2016–2017.

– Det er en stor investering, men helt nødvendig om vi skal klare å gi et tilfredsstillende tilbud innen rusbehandling og et regionalt tilbud for behandling av spiseforstyrrelser. Pasienter med ruslidelser som må innlegges, må i dag få behandling på Møre og i Sør-Trøndelag. Dette er plasser vi må kjøpe. Målet er at vi nå skal få dette tilbudet innenfor eget fylke, sa daværende direktør Arne Flaat i Helse NT til Innherred tidligere.

Det nye psykiatribygget som planlegges skal inneholde sengeposter for Akutt-, Allmenn- og Alderspsykiatri og har til sammen 34 sengeposter. I tillegg er det kontorer og støttefunksjoner. Bygget er plassert i dagens sykehuspark, inntil de vernede paviljongene

Etter en samlet vurdering anbefaler Rådmannen at planforslaget sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn slik at berørte får uttale seg til plansaken.