Tidligere i vinter hadde Amfi Orkanger en avstemning på Facebook-siden sin, der folk kunne foreslå lokale lag/organisasjoner som fortjente en sjekk på 10 000 kroner.

Suveren vinner

Det kom inn 37 forslag, og nesten 500 deltok i avstemningen. Den suverene vinneren ble det nystartete lokallaget Mental helse ungdom.

– Vi ble sjokkert da vi fikk vite at vi hadde vunnet. Det var så mange andre gode og populære forslag, blant annet Oktoberrock. Så vi er veldig takknemlig for at vi vant, sier Silje Ingebrigtsen og Anja Svinsås, som begge sitter i styret for laget.

Treffsted

Lørdag var de invitert til Amfi av senterleder Eva Johansen, og ved toppen av rulletrappa kunne de motta den digre sjekken.

– Vi skal bruke pengene på treffstedet vårt. Hver torsdag ettermiddag er det åpent treffsted på Teglhuset på Fannrem, og vi vil være et sted for unge mellom 13 og 30 år. Pengene gir oss mulighet til å gjøre treffstedet enda bedre.

Et sted for alle

På treffstedet kan ungdommene holde på med alt fra biljard, bordtennis og TV-spill til å lage mat på kjøkkenet.

– Eller man kan bare komme og slappe av og prate. Sist var det noen som hadde med seg leksene sine.

– Hvem kan komme på treffstedet?

– Vi har åpent for alle, man trenger ikke ha noen «diagnose» eller definert psykisk utfordring. Kanskje føler man seg bare litt ensom. I Orkdal er det ikke så mye å holde på med om man ikke er interessert i sport. Det er lett å falle utenfor. Alle barn og unge skal kunne ha en god psykisk helse. Det er det ikke alle som har. Bare det å ha noen å være med, betyr så mye. Derfor vil vi skape et inkluderende miljø.

Slipper å prestere

Senterleder Eva Johansen er veldig glad for at nettopp Mental helse ungdom vant «kampen» om den store sjekken.

– Jeg synes det er veldig bra at Orkdal har fått et slikt lokallag. Her er det unge mennesker som hjelper andre unge. Det er mange som faller litt utenfor, og hos dere kan man møtes uten å måtte prestere. Man kan bare være seg selv, sier Johansen.

Brukerstyrt

Førstkommende torsdag er det nytt treffsted, og da vil bruken av pengene bli tema.

– Treffstedet skal være medlemsstyrt, så vi vil ha medlemmene med på å bestemme hva vi skal bruke pengene til. Dette gir oss mulighet til å kjøpe mat og utstyr som medlemmene våre vil ha, sier de glade vinnerne.

Mental helse ungdom Orkdal har egen Facebook-side, med informasjon om aktiviteter.