Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 25

Siste nytt

Espen Gade Rolland
Ønsker medisinfrie tilbud velkomne -Jeg tror de nye medisinfrie tilbudene innen psykisk helse vil føre til en bredere bevissthet rundt hvordan man bør og kan møte mennesker med psykiske helseutfordringer, og at vi får et større spenn i behandlingstilbudene, sier nestleder i SPoR, Espen Gade Rolland.
Person som skriver
Å skrive for livet Få noen enkle råd for å komme i gang med terapeutisk skriving, og les om hvordan JK Rowling, Paul McCartney og andre kunstnere setter ord på egne og andres psykiske problemer.
Bjørn Guldvåg
Helsedirektoratet anbefaler å måle livskvalitet -Å fremme psykisk helse og livskvalitet er en del av det arbeidet vi må gi mer oppmerksomhet i folkehelsearbeidet, sa helseminister Bent Høie da han mottok ny rapport om livskvalitet.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

eira
Tilbyr målrettet hjelp til samer som sliter med rus Samer med sammensatte rusproblemer fra kommuner i hele landet kan få spesialisert hjelp ved Finnmarksklinikken, som er tilknyttet SANKS.
Golf som terapi Stig Erik Knutsen er deltaker i prosjektet Golf som terapi, og har etter kort tid kjent at det gir positive ringvirkninger.