Sosialistisk Ungdom (SU) argumenterer for at regjeringen må fjerne fraværgrensen fordi én av 10 ungdommer sliter psykisk, her gjør SU en stor feil. Regjeringen har faktisk bevilget mer penger til å styrke helsesøstertjenesten i den videregående skole. Dette gjorde ikke SV i løpet av sine åtte år med regjeringsmakt!

Fremskrittspartiet har stor forståelse for norske elever, det er derfor vi forsøker å gjøre noe med de store problemene. Altfor mange møter en stengt dør hos helsesøster, og alt for mange fullfører ikke videregående skole. Sistnevnte fører til at alt for mange skal konkurrere om jobber det blir stadig færre av i samfunnet.

Meningen med fraværsgrensen er å disiplinere og forberede ungdommen på voksenlivet. Det eksisterer utdanninger på høyere nivå som har en mye lavere grense for fravær enn grensen som er innført i videregående skoler.

Regjeringen har kommet med det noen mener er et upopulært valg, men regjeringen ønsker faktisk alle det beste! Regjeringen viser omsorg for at elevene skal kunne komme seg i jobb, få en høyere utdannelse om ønskelig. Da må elevene spille på samme lag.

Se på de som gikk på videregående før daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen fjernet den daværende fraværsgrensen; de kom seg igjennom! Da kan denne generasjonen det samme – om man bare vil. Det handler om viljestyrke.

Fremskrittspartiet mener at en fraværsgrense i videregående skole er bra for elever flest. Vi har sett fraværet stupe over hele landet, og elevene deltar mer i undervisningen nå enn for bare ett år siden. Det er bra, og på sikt vil dette føre til mindre frafall, og flere kommer til å få hjelp med sine utfordringer.