Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 10

Siste nytt

Samhandling - rammebetingelser
Samhandling trenger bedre rammebetingelser Økonomiske, organisatoriske og faglige rammebetingelser må stimulere mer. Dette kommer frem i en FOU-rapport bestilt av KS. Rapporten presenterer tre mulige modeller for samhandling mellom spesialist- og kommunehelsetjenestene.
Brukere ved Hamna kontaktsenter under CD-innspilling
Sprengte egne grenser - ga ut musikk Musikkinteresserte brukere med psykisk helse- og rusproblemer har gitt ut CD med kjente hits og egenproduserte låter, som kan høres på Spotify, iTunes og Tidal.
12607762 forvirra
Gir rask samtalehjelp til ungdom Et nytt prosjekt gir nå unge i alderen 16-25 år rask samtalehjelp fra viderekomne psykologistudenter. Tilbudet er gratis og krever ingen henvisning.
Trond Hatling lanserer samhandlingshefte
Dette mener kommunene om NAPHA 8 av 10 kommuner som har vært i kontakt med NAPHA er fornøyd eller svært fornøyd med senteret. 96 prosent av norske kommuner kjenner til NAPHA.
Synnøve Åsebø (t.v.) og Mona Grivi Norman
Vant pris for journalistikk om ulovlig beltebruk i psykiatrien -Vi håper vi har vært med på å gjøre psykiatrien litt mer åpen, sier VG-journalistene som har fått Ytringsfrihetsprisen innen psykisk helsevern for 2016.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

artikkel recovery DPS2
Erfaringer med selvhjelp og hjelpsomme andre Når man skal hjelpe folk som strever, er det viktig å ha fokus på deres egne selvhjelpesstrategier og faktorer i omgivelsene, ifølge et aktuelt forskningsprosjekt fra et DPS i Helse Fonna.
22111956 eldre
I Naustdal kommer de eldre seg ut og får et smil I Naustdal i Sogn og Fjordane har kommunen tilrettelagt for sosiale møteplasser, spinning, styrketrening og gåturer for eldre.
3877160 spill
Psykologen, en viktig samhandlingspartner Rollen som psykolog i en norsk kommune er svært mangfoldig. Et likhetstrekk er at man må forholde seg til en rekke samhandlingspartnere.