Historisk løft for ung psykisk helse

Regjeringen, KrF og Venstre forplikter seg til å legge fram en finansiert opptrappingsplan i løpet av 2018.

HJELP TIL UNGE: KrF, Frp, Høyre og Venstre er enige om en kraftig opptrappingsplan for barn og ungdom som sliter med psykiske lidelser, fra venstre Knut Arild Hareide (KrF), Kari Kjønaas Kjos (Frp), Erna Solberg (H), Ketil Kjenseth (V) og  Bent Høie (H).  Foto: Jacquees Hvistendahl / Dagbladet
HJELP TIL UNGE: KrF, Frp, Høyre og Venstre er enige om en kraftig opptrappingsplan for barn og ungdom som sliter med psykiske lidelser, fra venstre Knut Arild Hareide (KrF), Kari Kjønaas Kjos (Frp), Erna Solberg (H), Ketil Kjenseth (V) og Bent Høie (H). Foto: Jacquees Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Helseminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg slapp nyheten på en felles samling med regjeringspartner Frp og samarbeidspartiene.

- Vi presenterer en strategi i august. Den skal skape grunnlag for en økonomisk forpliktende opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse, opplyser helseminister Bent Høie.

Høyre-statsråden bekrefter at opptrappingsplanen skal ferdig i 2018.

Roper ikke høyest

I Venstre og KrF er stemningen høy. Begge partier har i flere år kjempet for å skape grunnlag for et nasjonalt krafttak for ung psykisk helse.

- Det er flott at de fire partiene står sammen om å forplikte oss overfor ei gruppe mennesker som ikke kommer til å stå i fremste rekke og roper høyest under valgkampen, fordi de ikke har krefter til det.

- Men vi prioriterer dem fordi de trenger det, sier Knut Arild Hareide.

Før og etter

KrF-lederen mener at iverksettelsen av opptrappingsplanen for psykisk helse i 1998 ble et vendepunkt.

- Vi snakker om tida før og etter. Jeg håper at når vi nå får en opptrappingsplan for psykisk helse for unge skal vi også snakke om tida før og etter den. Dette er et løft, en viktig politisk prioritering, sier Knut Arild Hareide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.