Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 43

Siste nytt

NAPHA inngangsdør
NAPHA søker ny leder 20. november er fristen for å søke stilling som leder i NAPHA. Senteret jobber for å styrke kompetansen og kvaliteten i det kommunale psykiske helsearbeidet rettet mot voksne.
F.v. Miranda Sulejmanova, Ronny René Nielsen, Morten Brodahl, Elin Rudshaug, Monika Landsverk, Torbjørn Mohn-Haugen.
Erfaringskonsulenter får egen organisasjon Landets over 200 erfaringskonsulenter og medforskere innen psykisk helse- og rustjenestene får nå en egen interesseorganisasjon, kalt Erfaringssentrum.
musikk 15123360
Ønsker alle velkommen til temadag om musikk og psykisk helse NAPHA og KoRus arrangerer en temadag om hvordan musikk kan brukes som aktivitet i rus- og psykisk helsearbeid. Påmeldingsfristen er 16. november.
F.v. avdelingsledere Jannie Rasmussen og Helen Fladset i Molde kommune, og miljøterapeut Thomas Pierce Tekse fra Hå kommune.
-Et skifte at brukeren får en så sterk stemme -Det kan være skummelt for en terapeut å få så tydelig tilbakemelding fra brukerne som man får med verktøyet FIT. Et slikt skifte krever god veiledning.
Susanne Bargmann og Scott Miller
-Opplever ikke brukeren bedring må man endre relasjonen -Resultatene for brukerne må styre veiledningen av psykisk helsearbeidere som bruker verktøyet FIT, sier Susanne Bargmann og Scott Miller.
paneldebatt
-Slik kan vi gjøre forskjellene mellom folk i Norge mindre På Folkehelsekonferansen 2017 ledet Anne Grosvold en paneldebatt, der Kristin Clemet (Tankesmien Civita), Sigrun Aasland (Tankesmien Agenda), Karl Ove Moene, professor ved Økonomisk institutt UiO og lege Dag-Helge Rønnevik deltok.
ove jakobsen
-Utopia kan være en rettesnor for oss i dag -Jeg er fremtidsoptimist, fordi det skjer så mye på grasrota i Norge nå, som tar vare både på kloden vår og menneskene.