Bør foreldre få innsyn i barnets journal?
Spørsmål om Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, BUP, i Stortingets spørretime på onsdag. (Illustrasjonsfoto)

Bør foreldre få innsyn i barnets journal?

Helse Nord er ett av eksemplene SVs Nicholas Wilkinson bruker i spørsmålet han stiller helse- og omsorgsminister Bent Høie.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.11.2017 11:00

Helse Nord er ett av helseforetakene som har åpen elektronisk journal også i Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, BUP. 

Det betyr at foreldre har e-innsyn for barn under 12 år. Nicholas Wilkinson, stortingsrepresentant for Akershus SV, stiller helse- og omsorgsministeren spørsmål om statsråden mener at foreldre bør ha elektronisk tilgang til journalen til barn under 12 år i psykisk helsevern, i Stortingets ordinære spørretime på onsdag. 

Hele spørsmålet fra Nicholas Wilkinson til helse- og omsorgsminister Bent Høie: 
«Helse Nord og Helse Vest har åpen elektronisk journal også i BUP. Foreldre har e-innsyn for barn under 12 år. Barn og unge forteller at det ikke er trygt at foreldre kan lese på internett hva de har snakket med sin behandler om. Behandlere kan skjerme noe fra e-innsyn, men det er opp til hver enkelt behandler etter hver time, noe som er et svært sårbart system. Mener statsråden at foreldre bør ha elektronisk tilgang til journalen til barn under 12 år i psykisk helsevern?» ‘






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS