Yoga er effektiv og skånsom trening for kropp og sjel, og med yogatilbudet til I FORM finner du alt du trenger for å trene yoga og lære mer om yoga. Tren yoga på nett med I FORMs videotrening, bli guidet til de mest brukte yogaøvelsene. Du finner yogaprogrammer for begynnere og viderekommende, og du får mengder av inspirasjon til yogapraksis og tips om yoga.

Yoga for begynnere

Yogaprogrammer for begynnere – disse programmene trener styrke, balanse og smidighet og foregår i et tempo der alle kan være med. Du velger selv om du vil trene i 20, 30 eller 40 minutter.

Hva er yoga?

Yoga er en blanding av fysiske øvelser og mentalt fokus. Yoga har utviklet seg gjennom flere tusen år, og det finnes mange retninger og former. Du kjenner kanskje til hatha-yoga, yin-yoga, astanga-yoga, hot yoga eller noe helt annet.

Alle former for yoga har det til felles at de søker etter å skape balanse mellom kropp og sinn.

Finn yogaformen som passer best for deg

Finn den yogaretningen som passer best for deg

YOGA Hatha, Bikram eller Ashtanga.

Solhilsener

En solhilsen er en sammensætning af yogaøvelser, som udføres i et flow uden pauser. Solhilsener kan være bygget op af forskellige øvelser, og dermed svinger både niveau og intensitet fra solhilsen til solhilsen. I FORM har flere forskellige solhilsener på video, som du kan træne med.

Bli smidig og avstresset med yoga

Sliter du med stivhet og spenninger? Eller vil du ha ro og fokus på deg selv? Da kan yoga være tingen.

Yoga er bra for kroppen og har en avstressende og avspennende virkning. Yoga gjør deg både smidig og sterk og gir deg ro og reduserer stress. Men yoga kan også ha positiv innvirkning på både søvn og fordøyels.

Er du nybegynner, så tenker du kanskje "Hva er egentlig yoga?" eller "Kan jeg gå ned i vekt av yoga?" Alt det får du svar på i våre mange yogaartikler på denne siden.

God fornøyelse!

Kvinne trener yoga utendørs

Du kan med fordel trene yoga utendørs. Da får du frisk luft til hjernen og et tiltrengt pusterom til kroppen

Kan man komme i form med yoga?

Ja, det kan du, og særlig hvis du velger power-yoga. Intensiteten i power-yoga er høyere enn i mange andre yogaformer og er en blanding av klassiske øvelser og øvelser som er mer fysisk krevende, og alle utføres i en sammenhengende flyt.

Vil du prøve en yogaform som kommer ligger nær yogaversjonen av fitness, og der du blir god og svett og får trent utholdenheten, er power-yoga et opplagt valg.

Her finner du power-yogaprogrammene.

Yoga for løpere

Uansett om du synes det kuleste i verden er å løpe eller om du kjemper med i det hele tatt å komme deg av gårde, så kan disse skreddersydde yogaøvelsene gi en bedre løpeopplevelse. Yogaøvelsene er satt sammen spesielt for løpere, og du vil kjenne en letthet i kroppen etter at du har begynt å gjøre yogaøvelsene. Si farvel til stivhet og skader og bli en gladere løper med yoga.

Hvorfor yoga?
  • Du får større muskelmasse
  • Yogastrekk gjør deg myk og smidig
  • Du får bedre holdning
  • Yoga gir bedre fysisk balanse
  • Yoga reduserer følelsen av stress
  • Yoga gir bedre søvn
  • Yoga stimulerer fordøyelsen
  • Yoga gir mer energi
  • Yoga klarner tankene

Her får du vite mer om hva yoga er bra for: 9 gode grunner til å trene yoga

Kvinne trener yoga

I FORMS YOGAUNIVERS byr på nettbasert yogatrening på video og mengder av inspirasjon.

© Jakob Helbig
Her kan du lese mye mer om yoga