Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-NYTT uke 11, 12, 13 og 14

Siste nytt

25950818 samtale
Våg å ta den vanskelige samtalen Alle ansatte i Røyrvik kommune skal nå gjennom kursopplegget «Sees i morgen», i regi av NAV Arbeidslivssenter.
24830590 dame i vindu
Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR) - en ny milepæl for brukernes helsetjenester På oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har Helsedirektoratet utviklet Kommunalt pasient- og brukerregister (KPR).
røros
-Vi fikk flere deltakere enn vi egentlig hadde plass til Astrid Sæther og Anne Kari Nygaard, som leder KiB-kurset som for tiden pågår på Røros, brukte radio, lokalavisa, fastlegene og NAV for å hanke inn deltakere.
Anne-Kristin Imenes
-Våg å spørre om vold og selvmordstanker -Vi må oftere spørre folk som sliter psykisk om mulig vold og overgrep, og om de har vurdert å ta livet sitt, mener psykolog og forfatter av ny bok, Anne-Kristin Imenes.
Praksisfellesskap
Etablerer praksisfellesskap for å implementere recovery Praksisfellesskap er et uformelt fellesskap med en gruppe mennesker, med samme ekspertise og interesse, som samarbeider for å utvikle og spre kunnskap om et interessefelt.
13132083 tre
Styrkebasert tilnærming i lokalt folkehelsearbeid Nylig lanserte Helsedirektoratet en ny rapport om hvordan styrker og ressurser hos innbyggere, samfunn og organisasjoner kan brukes i lokalt folkehelsearbeid.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

røros2
Åtte tips om hvordan den psykiske helsetjenesten kan nå ut til folk Det er ikke alltid så lett å nå de som trenger det aller mest. Her er noen konkrete tips fra den psykiske helsetjenesten på Røros.
COLOURBOX28773151 Skam og moralisme
Å tilpasse seg eller beskytte seg i forbrukersamfunnet Vi som sliter med psykiske helseproblemer og/eller rusavhengighet blir ikke nødvendigvis friske av å følge flokken. Hvordan finne sin egen vei mellom ekte og falske verdier verdier i dagens samfunn?
Dame halvfigur, håndflate kjenner på været, velge
Bør den som er med på leken tåle steken? Å stikke hodet sitt fram, har alltid den risikoen at noen ønsker å «kutte det av». Hva gjør slike erfaringer med psyken vår?
14523997 desperat
Psykiatriske pasientar får kraftig redusert trygd, somatiske pasienter beheld heile trygda Ein skulle trudd at ein har same økonomiske rettigheiter hjå NAV anten ein får somatisk eller psykiatrisk diagnose. Men slik er det ikkje.