Anmeldelse «Blindsone»:

- Dette er uten tvil Pia Tjeltas hittil beste rolletolkning. Morskraften er ekstrem!

Terningkast: 6

ANMELDELSE «BLINDSONE»: I den 98 minutter lange filmen viser Pia Tjelta at hun siden debuten i 2001 har utviklet seg til å bli en skuespiller i toppsjiktet. FOTO: Jonas Alarik
ANMELDELSE «BLINDSONE»: I den 98 minutter lange filmen viser Pia Tjelta at hun siden debuten i 2001 har utviklet seg til å bli en skuespiller i toppsjiktet. FOTO: Jonas Alarik Vis mer
Publisert

Hvordan kan man se på noen at de ikke har det bra? Finnes det en egen oppskrift man følge dersom man sliter? Når er man psykisk syk? Når sliter man nok til at man blir fanget opp av systemet? Når har man rett på å få hjelp?

Disse spørsmålene tar skuespiller Tuva Novotny (38) opp i spillefilmdebuten «Blindsone». En film som retter søkelys på psykiske lidelser blant barn og unge i Norge. Svenske Tuva har både skrevet manus og hatt regi på filmen. Hun har lagt handlingen til Norge, med norske skuespillere.

«Blindsone» handler om tenåringsjenta Thea (spilt av Nora Mathea Øien) og hennes usynlige, indre kamp. Hun har det tilsynelatende bra, men en kveld velger hun å hoppe ut av vinduet i leiligheten hun bor i med foreldrene Maria (spilt av Pia Tjelta) og Anders (spilt av Anders Baasmo Christiansen), og lillebroren Bjørn (spilt av Teodor Barsnes-Simonsen). Det kommer som et sjokk på Maria, og vi følger henne gjennom en kveld med angst, frustrasjon, handlingslammelse og total sorg. Dette er en film om en mors og en fars kamp om å forstå det ubegripelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.