Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 47 og 48

Siste nytt

Trond Hatling
15 millioner til forskning på FACT NAPHA skal delta i forskning på hvordan oppsøkende FACT-team kan tilpasses og implementeres i Norge.
Illustrasjonsbilde dame
– Reparerte min tilstedeværelse i livet – Uten hjelpen jeg fikk fra Frisk Bris da jeg opplevde en vanskelig periode i livet, hadde jeg nå kanskje gått på medisiner i stedet for å fungere godt og jobbe, sier «Mona» som er i slutten av 50-årene.
Henning Weider viser Frisk Bris-tavle
Tilbake i jobb med Frisk Bris Ni av ti sykmeldte med lettere psykiske helseplager kommer tilbake i jobb etter å ha fått hjelp fra tilbudet Frisk Bris i Bamble kommune.
Lever med psykoser
Læringsprogram for økt forståelse for psykose SE HELE MEG er et helt nytt, nettbasert læringsprogram for å styrke åpenhet og dialog mellom pasienter med psykoseopplevelser, familie, venner og hjelpere.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

sykkel danm red
ACT og Housing First går hånd i hånd i Danmark I København jobber ACT-teamet etter Housing First-modellen. 90 prosent av beboerne har lyktes i å beholde boligen sin, viser målinger. Besparelsene er store, både økonomisk og menneskelig.
ulla rosengren
Konkrete tips om hvordan du kan jobbe med nettverk Ulla Rosengren har lenge undervist i åpen dialog i nettverksmøter. Les hennes råd om hvordan du kan bruke personer som står brukeren nær, som ressurs.
Sam Tsemberis
-Tre store utfordringer for Housing First i årene som kommer Se video av Housing-First-grunnlegger Sam Tsemberis når han forteller napha.no hva han tror blir viktigst fremover, i arbeidet med modellen
Nasjonal nettverkskonferanse for psykologer i kommunene 2018
Opptak fra Psykologer i kommunene 2018 - Dag 1 Nasjonal nettverkssamling Se opptak av alle foredragene fra dag 1 av konferansen med temaet Psykisk helse og livskvalitet - psykologers arbeid med folkehelse i kommunene 14. og 15. november. Klikk og hold markøren nederst i høyre hjørne av bildet for å se meny med foredragene enkeltvis.