Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 6

Siste nytt

marianne meløy
Marianne Meløy kåserer om psykisk helse på NAPHAs jubileumsseminar Ennå er det plasser ledig på NAPHAs jubileumsseminar den 14. februar. Bli med og kom hjem fylt av inspirasjon.
lure16769854
-For få erfaringskonsulenter med pårørendeerfaring En nylig utført spørreundersøkelse av erfaringskonsulenter, viser at de fleste er kvinner. Et fåtall av dem får veiledning, og rundt halvparten er i prosjektstillinger.
Besøk fra Sørlandet og Finnmark hos Stangehjelpa
Strømmer til Stangehjelpa for å lære 450 kommuneansatte har de to siste årene besøkt Stangehjelpa, der alle får hjelp og brukernes tilbakemeldinger styrer tilbudet.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Puslespillbrikker og hender
Interkommunalt samarbeid til felles nytte Nord-Salten-samarbeidet, Fosen Helse IKS og Rask psykisk helsehjelp Modum og Sigdal viser at små kommuner sammen klarer å gi et tilbud som de ikke kunne gitt alene.
Gudrun Wiik Larsen
Stadige begrensninger i adgangen til forsvarlig helsehjelp Ofte virker det som om det er tilfeldigheter som styrer vurderingene av om en person er samtykkekompetent.
27824103 hjelp
Slik kan du gi hjelp når verden raser sammen Hvordan møte personer i akutt krise? Dette var tema på den nasjonale Krisekonferansen på Gjøvik i november 2018.