Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 15, 16 og 17

Siste nytt

Bent Høie
Årets pårørendekommune - foreslå din kandidat Frem til 20. august kan du foreslå en kommune du mener jobber godt med pårørende til mennesker med psykiske eller andre helseproblemer.
Solveig Bartun Rob
-Lær heller 113 grunner til å leve Det er positivt at det er bygget høyere gjerder på broer, men hjelpen må komme LENGE før en står på broen.
hender, pride, regnbueflagget, lhbt
Levekårsrapport om skeive innvandrere anbefaler at helsetjenestene bidrar til åpenhet Innvandrere som er skeive, kan oppleve dobbel stigmatisering. Mange lever med traumer, skam og frykt for diskriminering, viser en rapport fra 2018. Forsker Elisabeth Stubberud kommer med konkrete anbefalinger til helsetjenestene.
34103635 pc
Nytt nettsted viser hva kommunene gjør i Program for folkehelsearbeid Lurer du på hva den tiårige satsingen Program for folkehelsearbeid konkret har ført til ute i kommunene så langt? Et flunkende nytt nettsted gir svar.
A!A Alle i aktivitet - app
Ny app for sosial inkludering Appen A!A for barn og unge mellom 6 og 16 år gir rabatt på aktiviteter. Psykolog og designer, Heidi Thoeneie, presenterte den nylig på konferanse om folkehelse.
Beate Brinchmann (t.v.), Åsne Aarskog, Susan Savides og Kine Nan Lium
Felles tilbud om IPS-hospitering i hele landet IPS-team i hele landet kan nå bestille hospitering fra et felles tilbud laget av fire nasjonale ressurssentre.
Beate Brinchmann (t.v.) og Lene Hellesvik Hansen
Økte fra fem til 45 IPS jobbspesialister på to år -Vi har snart nådd femårsmålet vårt på under to år. Ledelsesforankring og en klar strategi for implementering er hovedforklaringen.
sortland
Sortlandsmodellen for å unngå vold og seksuelle overgrep er nå tilgjengelig på nett I Sortland kommune har man i flere år jobbet med en helhetlig modell for å forebygge vold og seksuelle overgrep. I dag lanseres nettstedet æemæ.no.
Kompetansemiljøer bærer bord sammen under innflytning
Samler kompetansemiljøer for å hindre utenforskap -Jeg tror ikke det er noen andre steder i landet der man har denne typen samlokalisering, sier Bernt Ole Hansen i tiltaket HelseiArbeid i Bodø.