Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 42

Siste nytt

Psykiatrialliansen på stand med Frida som er MB-student, sportslig leder Claus og leder Lasse.
800 besøkte Fyll dagene-messen I Bergen finnes det veldig mange bra aktivitetstilbud å fylle dagene med. Fredag 18. oktober viste 58 av de seg frem for 800 besøkende.
Debattdeltakere erfaringskonsulentsamling Bodø
Erfaringskonsulenter trenger veiledning for å bli gode hjelpere Erfaringskonsulenter i Nord-Norge er enige om at de trenger veiledning for å stå i jobben som samtalepart til personer med rus- og psykiske helseproblemer.
Trine Habberstad, Guro Waksvik og Odd Volden på Lindesnes fyr.
-Samvær på ordinære arenaer bedre enn terapi i lukkede rom -Vi må bort fra overtroen på at samtalene er det saliggjørende alternativet til medisiner og miljøterapi, mener brukeraktivist og forfatter av ny bok, Odd Volden.
Bilde fra spillefilmen Disco vist på Verdensdagen. Josefine Frida i hovedrollen Miriam
Enormt engasjement på Verdensdagen med tid som tema -Det har vært en fantastisk markering med 2200 registrerte markeringer over hele landet, sier leder for den norske Verdensdag-kampanjen.
Wenche Torrisen
-Kunst og kultur reduserer sosial ulikhet og bedrer folks helse -Det er også en billig intervensjon. Folk som jobber med psykisk helse kan gi kunst og kultur en større plass, sier forsker Wenche Torrisen.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

veileder 5807708
Lær mer om systematisk folkehelsearbeid En oppdatert veileder til systematisk folkehelsearbeid er nå publisert på Helsedirektoratets nettsider.
medin
Skaper yogainstruktører av mennesker som har falt utenfor Da Alexander Medin så hvilken effekt yoga hadde på rusavhengige og innsatte, startet han stiftelsen Yoga for livet