DEBATT

Debatt: Psykiatrien

Barn og unge er en prioritert gruppe

Holte og Slinning skriver at de savner Høie som minister for forebyggende psykisk helse. Da kan vi glede dem med at de nå har to ministere som jobber for dette.

MISVISENDE: Å påstå at Opptrappingsplanen for barn og unges psykiske helse er uten en plan og uten opptrapping er mildt sagt misvisende, skriver helseminister Bent Høie (H) og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
MISVISENDE: Å påstå at Opptrappingsplanen for barn og unges psykiske helse er uten en plan og uten opptrapping er mildt sagt misvisende, skriver helseminister Bent Høie (H) og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en kronikk i Dagbladet 5. desember skriver professor Arne Holte ved UiO og leder Kari Slinning ved RBUP Øst og Sør om viktigheten av å starte arbeidet med forebygging av psykisk uhelse tidlig. Vi er helt enige i at det er viktig. Det gjenspeiler seg også i regjerings politikk.

Vi er to statsråder med hver våre ansvarsområder, men et felles engasjement. Holte og Slinning skriver at de savner Høie som minister for forebyggende psykisk helse. Da kan vi glede dem med at de nå har to ministere som jobber for dette.

I statsbudsjettet for 2019 ble det bevilget over fire milliarder kroner til tiltak som var relevante for barn og unges psykiske helse. Å påstå at Opptrappingsplanen for barn og unges psykiske helse er uten en plan og uten opptrapping er mildt sagt misvisende.

Barn og unge har vært viktige bidragsytere når vi har skrevet planen. De har formidlet at de ønsker seg hjelp som er tilgjengelig på deres arenaer, både fysisk og digitalt. Den viktigste tjenesten blir da helsestasjonen og skolehelsetjenesten, som kan bidra til behandling og oppfølging for lettere helseproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.