Publisert: 04. mars 2020
skitur

MASSE GODE EFFEKTER: Å være ute gir mer ro og overskudd og bedrer søvn. Det er bra for den mentale helsen. (FOTO: Anne K. Rønning/ NAPHA).

Bra for hodet å gå ut på tur

Bra for hodet å gå ut på tur

En ny brosjyre fra Norsk Friluftsliv og Helsedirektoratet er nylig lansert. Målet er å stimulere seniorer til å komme seg mer ut på tur.

Målet med brosjyren Friluftsliv for seniorer, aktivitet og trivsel i nærmiljøet, er å inspirere eldre og seniorer til aktivitet og trivsel der de bor. Brosjyren legger vekt på lavterskelaktivitet og tilrettelegging for friluftsliv i nærmiljøet, skriver Helsedirektoratet i et nyhetsbrev.

Den som leser brosjyren får tips til hvordan man motiveres til å komme "over dørstokken", samt informasjon om aktivitetstilbud, planlegging og om helsegevinsten med friluftsliv.

Forebygger angst og depresjon

Fysisk aktivitet gir overskudd og livskvalitet, og kan virke forbyggende mot depresjon og angst, står det i brosjyren. Å være i naturen er beroligende, gir mer energi og motvirker negative tanker.

Man lærer bedre og får økt konsentrasjon ved å være fysisk aktiv. I tillegg har fysisk aktivitet positiv effekt på demens, hukommelse og andre kognitive funksjoner.

Øker energinivået og gir bedre søvn

Frisk luft og fysisk aktivitet kan også redusere stress, øke energinivået og gi bedre søvn. Bare det å være i naturen er beroligende, gir mer energi og motvirker negative tanker.

Se i brosjyren, og få helt konkrete tips om ulike tilbud en kan delta på, samt råd om mengde av aktivitet.

 

 

Kommenter:

Mer om

fysisk.aktivitet helsefremming.og.forebygging folkehelse eldre nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen