28-åringen fra Farsund er psykolog, og har gjennom kontoen @psyktdeg slått gjennom som Norges Tiktok-psykolog. Til sine 10.000 følgere på TikTok og 20.000 følgere på Instagram deler hun korte videosnutter om psykisk helse og hvordan ta vare på selvbilde sitt.

Før helgen hadde hun tatt turen til Moi for å besøke 5.-7. klasse på Nygård barneskole. Trinnvis holdt hun foredrag om selvbilde for elevene, i tillegg gav hun flere gode råd og tips, «life hacks», for å føle seg vel med seg selv.

– Selvfølelsen sies å være på det laveste i ungdomsårene. Dere er ikke helt ungdommer enda, men jeg håper jeg kan gi dere noen gode verktøy og forberede dere litt på veien mot ungdomstiden, sa Østhassel til elevene.

Positivt

Østhassel hadde blitt invitert til skolen av FAU, som hadde fått tips fra Lundheim folkehøgskole etter at hun var der. FAU-leder Hildegunn Eikeland Vatne sier de ofte prøver å stelle i stand foredrag for elever og foreldre.

– Vi søker midler og har tidligere fått til temakveld og temadager. Dette var sponset av folkehelsemidlene, sier FAU-lederen til Agder.

Selv om TikTok-psykologen kanskje er mer egnet for eldre barn og ungdommer, tror likevel Eikeland Vatne at det gav elevene en god boost.

– Det er mange på TikTok og da er det godt for dem å vite om kontoer som @psyktdeg som bidrar med positivitet. Fysisk helse er viktig, men også den psykiske helsen, og jeg tror det passet veldig bra med besøk av henne, legger hun til.

Gode råd

I 6. klasse var det overraskende mange som hadde TikTok, og flere hadde sett noen av Østhassels videoer. Hun kom med et viktig råd i forbindelse med bruken av sosiale medier.

– Ikke følg folk som får deg til å føle deg dårlig. Scroller du gjennom Instagram for så å få en dårlig følelse med deg selv, så er det noe som ikke er riktig med hva du har sett på. Ha fokus og søk etter det som bygger opp selvbildet ditt, og prøv heller å utrydde det negative, sa hun, som videre pekte på hvilken betydning ordene man bruker kan ha.

– Du er hva du sier at du er. Sier du mange nok ganger at du er flink og at du kan få ting til, så vil du tro deg også, og du vil føle deg bedre. Samme gjelder hvis du sier at du er dårlig eller at ingen liker deg. Da vil du tro det, selv om det ikke stemmer i det hele tatt, trakk hun frem.

Under er noen av videoene fra kontoen @psyktdeg, som også ble vist for elevene.