Hvorfor opprettelsen av helsefellesskap går tregt 

Hvorfor opprettelsen av helsefellesskap går tregt 

Nyhet / Publisert: 12. november 2021.   Endret: 19. november 2021

Solberg-regjeringen og Kommunesektorens organisasjon (KS) innførte helsefellesskap fra 1. januar 2020, men fortsatt er ikke alle helsefellesskapene oppe og går. Vi har spurt KS og en kommuneoverlege, som forklarer noen av årsakene til det og foreslår noen løsninger.

Funderer

HELSEFELLESSKAP: Det kan være lettere sagt enn gjort å få brikkene til å falle på plass i helsefellesskap. Frode Berg, kommuneoverlege i Rana kommune, er opptatt av at kommunene må legge grunnmuren først. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

HELSEFELLESSKAP: Det kan v&ae...
Frode Berg, kommuneoverlege i Rana kommune. (Foto: privat)
Åse Snåre, avdelingsdirektør i KS. (Foto: Kristin Tveitnes, KS)
Hva er helsefellesskap?

Helsefellesskapet er en arena, for kommunene og spesialisthelsetjenesten, for å drøfte og utvikle tjenestene i fellesskap, og en gyllen anledning for kommunene til å samle seg og møte sykehuset på riktig nivå og med riktig tyngde.

Hvorfor bør vi ha helsefellesskap?

Kommunene får mer tyngde når de har samordnet seg, enn når de står en og en. Det er også viktig å være nøye med hvem som møter i hvilke utvalg i helsefellesskapet: at de som jobber operativt i kommunene møter personer som jobber operativt på sykehusene, og at de som jobber strategisk i kommunene møter andre som jobber strategisk på sykehusene. 

Mer om

nyheter helsefellesskap samhandling

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen