Tilbudet innen psykisk helse skal styrkes

Arbeidet med en opptrappingsplan for tilbudet innen psykisk helse er i gang, opplyser statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.
Arbeidet med en opptrappingsplan for tilbudet innen psykisk helse er i gang, opplyser statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudet innen psykisk helse skal styrkes, og regjeringen starter nå arbeidet med en opptrappingsplan. Planen skal legges fram neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forebyggende tiltak og styrking av lavterskeltilbud i kommunene er blant det planen særlig skal ta for seg, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Samtidig skal den bidra til å sikre økt kapasitet i spesialisthelsetjenesten, spesielt innen psykisk helsevern for barn og unge.

Over tid har det vært en sterk økning blant barn og unge med psykiske utfordringer.

– Derfor er psykisk helse blant regjeringens viktigste innsatsområder og derfor skal vi nå lage en opptrappingsplan, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Regjeringen har i tillegg et langsiktig mål om at alle som henvises til psykisk helsevern, skal få tilbud om en vurderingssamtale. I dag opplever flere å få skriftlig avslag på tjenester uten å ha møtt helsepersonell, ifølge departementet.

Alle skal få tilgang til like gode tjenester uavhengig av adressen og størrelsen på lommeboka. Hjelpen må bli mer tilgjengelig og nærmere folk, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Det skal også gjennomføres et nasjonalt innspillsmøte, og regjeringen ønsker innspill fra både brukere, pårørende, kommuner og fagfolk. Fristen for innspill er 1. september.