Snudde etter psykisk knekk:

- Burde vært død

Etter en turbulent oppvekst med psykiske problemer, mener Kristine Sørensen (23) at terskelen var skyhøy for å søke helsehjelp. Nå bruker hun sin stemme for å hjelpe andre i samme situasjon.

LANGT NEDE: Kristine Sørensen ble lært opp til å ikke snakke om vanskelige ting, men livnærer seg nå på å være åpen om psykiske utfordringer. Foto: Privat
LANGT NEDE: Kristine Sørensen ble lært opp til å ikke snakke om vanskelige ting, men livnærer seg nå på å være åpen om psykiske utfordringer. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I mange år har jeg hatt et forvridd bilde av psykisk helse der jeg har levd bak en fasade. Jeg har rett og slett blitt opplært til at det er et tegn på svakhet å be om hjelp, forteller Kristine Sørensen til Dagbladet.

Selv om Sørensen i mange år opprettholdt en plettfri fasade, er det flere utfordringer hun mener hun burde tatt stilling til tidligere.

Hun tror grunnen til at hun ikke konfronterte disse problemene tidligere, var en kombinasjon av en vanskelig oppvekst og manglende rollemodeller.

Det var ikke før hun møtte samboeren hennes i 2019 at hun virkelig turte å ta steget.

- Det er så viktig at noen tør å stå fram som gode eksempler for unge slik at de kan bli bedre rustet til å håndtere problemene sine.

Det var Tvedestrandsposten som omtalte saken først.

Deler erfaringer

Sørensen oppsøkte psykologhjelp i voksen alder. Dette mener hun har hatt god effekt. Den andre terapien har vært å vise åpenhet om psykisk helse der hun tidligere følte at hun måtte gjemme seg bak en fasade.

Gjennom Instagram-kontoen «Hverdagsfasade» vil hun bruke egne erfaringer til å hjelpe andre med liknende utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.