Frykter å måtte stenge

Mental helse har brukt opp midler for å drifte den døgnåpne chattetjenesten som blir hyppig brukt av barn helt ned til ni-årsalderen.

ISOLASJON: Omtrent 2000 Oslo-borgere dekker vinduene sine med budskap om å sette søkelys på farene ved å isolere seg hjemme alene, bak lukkede gardiner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ISOLASJON: Omtrent 2000 Oslo-borgere dekker vinduene sine med budskap om å sette søkelys på farene ved å isolere seg hjemme alene, bak lukkede gardiner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er veldig bekymret. Det siste vi vil er å stenge, sier Kenneth Pedersen, leder av Mental helse sin skrivetjeneste «Si det med ord».

Mental helse svartjenester trenger omtrent 200 000 i måneden for å fortsette driften av chatten. Pedersen mener at det er en liten kostnad for at barn og unge skal ha et sted de kan ta kontakt når de har det vanskelig.

- Mange har alvorlige selvmordsplaner på når, hvor og hvordan de skal ta livet sitt. Da er det viktig å snakke med oss.

Helt ned til ni-årsalderen

Ifølge Pedersen er Mental helse og legevakten de eneste som har et døgnåpent tilbud der alle kan ta kontakt uansett hva det gjelder.

- Alle andre sover på natta. Det er folk som tar kontakt helt ned til ni-årsalderen. Det gjør inntrykk på oss.

Pedersen forteller om en person som tok kontakt. Han skulle ta livet sitt etter chattesamtalen, og hadde alt klart.

- Da hadde vi en god samtale, og vi fikk lov til å kontakte legevakten på vegne av vedkommende. Han tok kontakt med oss i ettertid og fortalte at han var kommet i behandling og takket oss for det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.