H3 ARENA/FORNEBU (Nettavisen): Parketten på H3 arena er nok en gang klar for at deltakerne skal vise fram hva de har øvd på hele uken.

Nå begynner konkurransen for alvor å tilspisse seg, og for første gang i programmet skal deltakerne gjennomføre to danser. Deltakerne skal først danse til deres lidenskap, for så å gjennomføre en gruppedans hvor det er jentene mot guttene.

Kveldens lidenskaper har blant annet vært hundekjøring, kvinnekamp og jul. Men for en av deltakerne skulle kveldens lidenskap bety ekstra mye.

Nate Kahungu (26) valgte å danse for psykisk helse hos unge gutter, et tema som har stått 26-åringen nært i flere år.

– Et tema som ikke er belyst nok

Da Nettavisen møter Kahungu på parketten lørdag kveld kan han fortelle hvorfor dette temaet nettopp er så viktig for han.

– Vi ser gang på gang at unge gutter er ledende i statistikken når det kommer til depresjon og selvmord i verden. Det blir litt for enkelt å si at det temaet er belyst nok, så hver mulighet jeg får til å belyse det mer tar jeg med glede, forteller Kahungu og legger til:

– Og dette er et danseprogram hvor man skal formidle følelser, og dette var følelsene jeg hadde denne uken.

26-åringen innrømmer at han selv har slitt med sin psykiske helse, og ønsker å få fram at alle har en psykisk helse og noen ganger er den ikke på topp. Han ønsker å formidle at slike tanker er normalt å ha.

Les også: Dette er alle «Maskorama»-hintene

– Det er viktig at man ikke sitter inne med disse tankene, men snakk med andre fordi du kommer til å bli overrasket over hvor mange som faktisk føler det samme, forteller en åpenhjertig Nate.

Vil ha mer åpenhet i guttegjenger

Videre anbefaler han å snakke med en du har tillit til, og ønsker spesielt at det skal bli mer åpenhet innad i guttegjenger.

Han selv innrømmer at hans vennegjeng har blitt flinkere på akkurat dette de siste årene.

Da han får spørsmål om hvem han selv vender til med sine problemer, er det ingen tvil.

– Alle gutta. Vi har en gruppe, skriver du i den så er det ingen som gjør narr av deg. Vi kan samles for en FIFA-kveld og snakke om det, sier Nate.

Les også: Det ble bare en kveld for «Hytta» i «Maskorama»

Det er også en spesiell person 26-åringen snakker om vanskelige ting med.

– Som sagt har jeg en kjæreste som jeg er veldig glad i, og som jeg kan ha en samtale med. Akkurat nå er jeg jo mest med Nadya, så hun må få høre det litt hun også, sier Nate og ler.

– Ga dansen en egenart

Kahungu har gjennom sesongen vært blant dem som har ligget øverst på poengskalaen. Det var derfor en overraskelse for mange da han havnet i duell mot Agnete Saba (28) forrige lørdag.

Forrige helg danset Kahungu showdans til Michael Jackson, og den gang mente dommerne at de kunne sett han prestere enda bedre, og ønsket at han skulle gå dypere i de ikoniske posisjonene som artisten selv er kjent for.

– Michael Jackson var en perfeksjonist, det mangler du litt. Du går ikke inn i de ikoniske posisjonene, du treffer ikke helt. Det var et bra løp, men vi kunne sett deg bedre, var tilbakemeldingen fra Merete Lindgjære (60) forrige lørdag.

Les også: Kristin Gjelsvik letter på sløret om singeltilværelsen: – Tøysete og tullete om dagen

I kveld lot de seg imidlertid imponere av Kahungu sin dans, og enkelte av dommerne tok til tårene.

– Det er et viktig tema du danser til, du klarer å balansere det til en argentinsk tango og holder deg innenfor rammen. Det bor så mye fin dans i deg, veldig strålende levert, er tilbakemeldingen fra Trine Dehli Cleve (61).

Merete Lingjærde var også imponert av kveldens prestasjon.

– Argentinsk tango handler om å få følelser inn på gulvet, jeg synes du la hele deg på bordet og du fylte hvert fiber, sier Merete og legger til:

– Det var et nydelig samspill mellom dere, du ga denne dansen en egenart.

Trenger du noen å snakke med?

Mange kan hjelpe – både fastlege, helsesykepleier på skolen eller helsestasjonen, legevakt og kriseteam i kommunene.

Her er noen telefonnumre du kan ringe for hjelp:

Legevakten på: 116 117 (ved behov for akutt hjelp)

Nødnummer: 113 (ved behov for akutt hjelp)

Mental Helse: 116 123

Røde Kors: 800 33 321

Kirkens SOS: 22 40 00 40