Psykisk helse er en så utrolig viktig sak som aldri kan bli snakket om nok! Vi ser at det er flere og flere unge som sliter med dårlig mental helse og dette går utover deres fysiske helse. Ettersom verdens helsedag er denne uken, har vi lyst til å belyse dette tema litt ekstra.

Vi lever i et kjemperikt land med utallige muligheter, men likevel er det utrolig mange som sliter mentalt. Selv om dette er et tema som konstant prates om, blir det ikke gjort nok. De som sliter psykisk, trenger hjelp og tiltak nå. Den dag i dag er det nesten 2 om dagen som tar sitt eget liv og enda flere sliter i det skjulte. Helsekøene vokser, og de unge går bare lenger uten hjelp. Det er ikke bra nok å få satt opp en legetime seks uker etter at man har tatt kontakt. Det er ikke bra nok å bli satt på venteliste for psykolog og det er ikke bra nok å vente flere uker mellom hver psykologtime.

Disse ungdommene som sliter, er mer enn bare Norges fremtid. De er andres barn, foreldre, søsken, besteforeldre og venner. Viktigst av alt er de mennesker. Verdifulle liv og dette må vi investere mer i når vi ser at de løsningene vi allerede har ikke funker. For dette er den beste investeringen. Regjeringen må gjøre mer, men også vi må gjøre mer. Så, i feiring med verdens helsedag, vil vi oppfordre oss alle til å tenke litt mer på de vi er glade i og ta kontakt med dem.

Kristi Nyen, leder Innlandet KrFU
Jytte Sonne, leder Innlandet KrF