Panikkanfall

Maria (34) hadde aldri slitt psykisk da angstanfallet kom

- Det eneste svaret jeg har, er at jeg kanskje hadde vært sterk for lenge.

PANIKKANFALL: Maria kunne ikke forstå at hun var midt i et panikkanfall. – Jeg tenkte at «panikkanfall er jo noe psykisk» - og dette var den mest kraftige fysiske reaksjonen jeg noen gang har hatt. Foto: Privat
PANIKKANFALL: Maria kunne ikke forstå at hun var midt i et panikkanfall. – Jeg tenkte at «panikkanfall er jo noe psykisk» - og dette var den mest kraftige fysiske reaksjonen jeg noen gang har hatt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Det er rart at det går an å oppleve noe så kraftig innvendig, men at ingen kan se det på deg, sier Maria Tørø (34) til KK.

Hun snakker om et panikkanfall hun opplevde for to år siden. Et panikkanfall som kastet henne ut i et virvar av tanker: Har jeg blitt psykisk syk nå? Tenk om det skjer igjen? Tenk om dette er noe jeg ikke har kontroll over?

Vi snakker med Maria på telefon fra Trondheim, der hun bor med samboeren og sine to barn.

Hun forteller åpenhjertig om hvordan hun kjempet for å ikke la panikkanfallet skremme henne fra å fortsette å leve livet hun ønsket. Om hvordan angsten kan ramme oss alle, uansett hva slags psykisk helse vi har.

– Jeg tenkte at: «Nå dør jeg»

I 2015 ble Maria diagnostisert med den autoimmune sykdommen Morbus Addison, en sjelden sykdom hvor immunforsvaret går til angrep på binyrene. KK har tidligere intervjuet Maria om livet med sykdommen.

Addison sykdom er alvorlig, og den kan forverres av flere faktorer. Magevirus, forkjølelse og stress kan være nok til å trigge en Addison-krise, og Maria tar kortison for å holde sykdommen i sjakk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.