Det er uakseptabelt når folk blir sykere mens de venter på hjelp, eller i verste fall tar sitt eget liv.

Vi i Ringerike Venstre har lenge vært opptatt av dette, og vil bidra til at denne situasjonen bedres gjennom å sette dette på dagsordenen. Det er ikke nok å sette det på dagsorden, men det er i alle fall en start for å få til en bedring.

Lokalt trenger vi å bruke mer penger for å styrke tilbudet til dem som sliter. Ventetiden for å få behandling må ned. Det koster penger å styrke tilbudet, men det har vi råd til. Dette handler faktisk om liv og død!

Psykisk uhelse har utviklet seg til å bli en «folkesykdom» som kan ramme alle – uavhengig av livssituasjon. Årsaken til disse lidelsene er ulike, og det finnes derfor ingen enkelt medisin som kan kurere tilstanden. I mange tilfeller kan psykisk uhelse være vanskelig, eller umulig, å forebygge.

Som mennesker er det forskjellig hva vi tåler av press, stress, mobbing og uønskede situasjoner. I kjølvannet av pandemien som vi nettopp har vært igjennom, har det vist seg at mange ungdommer har fått økte problemer. Studenter, eldre og folk i næringslivet sliter, og det som er nytt den siste tiden er at stadig flere er bekymret for sin personlige økonomi.

Mellom 600 og 700 mennesker tar årlig livet sitt i Norge hvert år. Det er fem ganger så mange som dør i trafikken! Vi trenger en nullvisjon for selvmord, og den må følges opp.