Jeg har vært en del av det politiske utvalget som skulle se på skolestrukturen i Modum. Jeg har ikke tidligere deltatt i et slikt forum og opplevde det som lærerikt og interessant å delta i diskusjoner med representanter fra FAU, Utdanningsforbundet, Fagforbundet, skolesjef og utviklingsleder fra Familie og utdanningskontoret og representanter fra de andre politiske partiene. Selv er jeg utdannet spesialpedagog og har to barn i skolen, så da jeg ble spurt om å representere MDG, tenkte jeg at jeg både hadde faglig kunnskap og erfaring med skolen som forelder som kunne være nyttig inn i dette utvalget.

Vi leverte en anbefaling som det var bred enighet om. Så langt alt vel. Men i etterkant har diskusjonen vært livlig i Bygdeposten og på Facebook. Jeg har lest overskrifter og innlegg der jeg har fått vite at jeg som en del av utvalget bør skamme meg, at det er gjort slett arbeid, at man oppfører seg som et barn, er arrogant og feig. Ganske negative karakteristikker fått av folk jeg aldri har møtt.

Les også

Utvikling i hele Modum!

Jeg opplever dette debattklimaet som unødvendig konfliktskapende. Hva ønsker Bygdeposten å oppnå ved å polarisere holdninger og beskrive folk i disse negative vendingene?

Det viktigste i denne saken er jo skolens framtid og jeg mener det er dette lokalavisen bør belyse. Det er ikke tatt avgjørelser og det skal gjennomføres høringer og selv om jeg personlig synes at anbefalingen er god, er det ikke sikkert at det er den riktige løsningen. Denne saken bør få grundig behandling og gis tid ettersom det er beslutninger som påvirker mange i stor grad og som for mange er følelsesmessig ladet.

Les også

Vi bør forvente klare svar

Jeg bruker en del av fritiden min på å delta i et politisk parti og jeg gjør det i utgangspunktet fordi jeg er engasjert i miljøsaker og fordi jeg er nysgjerrig på hvordan lokaldemokratiet fungerer. Jeg synes det er ugreit å lese disse usaklige karakteristikkene om at jeg bør skamme meg eller er feig eller oppfører meg som et barn. Jeg synes ikke at noen bør tåle det. Jeg ønsker ikke å tiltale andre i denne saken med samme respektløshet. Jeg ønsker at Modum skal ha et levende folkedemokrati, med engasjerte innbyggere. Måten jeg opplever at politikere framstilles i lokalmedia i denne saken, kan umulig fremme andres lyst til å delta i lokalpolitikk, med mindre man er en konfliktelskende kranglefant, hvilket jeg altså ikke er.

Valgkamp eller ei, så håper jeg på en mer respektfull tone framover. Alle har rett til å ha sine meninger. Dessuten finnes det vel også andre temaer som bør få mer oppmerksomhet framover; for eksempel klimautfordringene, energikrisen, folkehelse, psykisk helse, eldreomsorgen, infrastruktur, arealplan, jordvern, næringsliv. Det er mange viktige saker og for at flest stemmer skal høres, bør alle møtes med en vennlig tone.