Tusen takk Karmøy kommune og Vea Sykehjem. Tusen takk til Menn i Helse, tusen takk til NAV Karmøy, Tusen takk til lærerne og medelever i kull 2021 ved Åkrehamn videregående skole.

I april 2021 fikk jeg muligheten til å få en ny start gjennom Menn i Helse. Det har vært en fantastisk reise og livsforvandlende. Tenk å få denne muligheten etter å ha passert 50.

Menn i helse er et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider. Deltakerne får tittelen helserekrutt.

Norge har et stort behov for utdannet helsepersonell og jobbmulighetene er svært gode. Over 1.000 menn har tatt fagbrevet via Menn i helse. Ni av ti av de som har tatt fagbrev har fått en relevant jobb innen helsesektoren.

Menn i helse er et samarbeid mellom kommune, NAV, fylkeskommune, KS og Helsedirektoratet. Menn i helse er etter min mening en av de mest vellykkede satsingene for rekruttering av menn til omsorgssektoren – Statsbudsjettet 2023. Tusen takk tilpPolitikerne i Karmøy som har prioritert Menn i Helse i budsjetter.

I april 2021 startet jeg i praksis ved Somatisk Korttid avd D1 på Vea Sykehjem. Ved avd D1 på Vea sykehjem har jeg opplevd å bli inkludert fra dag en, av helt fantastiske kolleger, som har hjerter av gull for sine kolleger, pasienter og pårørende. Her har jeg møtt på så mye fine mennesker, som av ulike årsaker har hatt behov for heldøgns omsorg og pleie. De er her for opptrening, korttidsopphold, vekselopphold, noen for lindrende pleie, og omsorg ved livets slutt. Det har vært et stort privilegium å få bli kjent med pasienter og pårørende.

Jeg er imponert over den faglige og menneskelige kompetansen på avdelingen. Snakk om å ha "hjartet på rette staden".

Jeg har hatt fantastiske veiledere gjennom praksis og læretid, fått god og grundig opplæring, fått ansvar og tillit, kolleger som har oppmuntret og støttet underveis. Alle på avdelingen har bidratt til at jeg nå er Helsefagarbeider.

Jeg tror jeg kunne skrevet en hel bok om livet på sykehjemmet, men sparer det, ønsker bare på denne måten vise min store takknemlighet for at jeg fikk denne muligheten gjennom Menn i Helse, for Karmøy kommune og Vea Sykehjem som har bidratt med praksisplass, for alle hjertegode menneskene jeg har fått møtt underveis, og at jeg har fått oppleve og sett så mye god menneskelig og faglig omsorg og pleie.

Tusen takk til alle som har vært med og som har gjort denne reisen mot Fagbrev mulig. Jeg er evig takknemlig.

Nå starter et nytt kapittel, jobb i ROP ( Rus og Psykisk Helsehjelp). Østremtunet i Kopervik. Jeg gleder meg stort til å få være en del av Helse og Omsorg i Karmøy Kommune.