Det skriver Helse Møre og Romsdal (HMR) i en pressemelding.

De ser etter både psykologer, leger og fagkonsulenter. Dette er etter at HMR, i samarbeid med Helse Midt-Norge (HMN), har valgt å avvikle de private avtalene de har innen psykisk helsevern.

– Vi har fått beskjed om at Helse Midt-Norge avslutter avtalene 30. juni i år, da de dessverre ikke har gitt ønsket effekt, sier Ståle Hoff, klinikksjef for psykisk helse og rus i HMR.

– Den beste løsningen nå er å styrke våre egne tilbud

HMR forteller i pressemeldingen at helseforetak over hele landet har opplevd stor økning i antall henvendelser innen psykisk helse etter koronapandemien. I juni 2022 valgte HMN dermed å inngå avtaler med de private aktørene Medi3 og Unicare Norge. Målet var å styrke det polikliniske tilbudet gjennom økt kapasitet, samt å bidra til å redusere ventetider og fristbrudd.

Unicare Norge er en privat aktør i spesialisthelsetjenesten innenfor rehabilitering og psykisk helse. Medi3 er et medisinsk senter i Ålesund, med 100 spesialister, leger, klinikere og helsearbeidere.

I tiden framover vil klinikk for psykisk helse og rus jobbe aktivt for å rekruttere ansatte og øke kapasiteten, slik at foretaket er klar for å håndtere pasientene som i dag får sin oppfølging og behandling fra de private aktørene og HELFO.

– Helse Møre og Romsdal vurderer at den beste løsningen for våre pasienter nå er å styrke våre egne tilbud i foretaket, sier Hoff.