I leserinnlegg 30.1.24 etterlater Arbeiderpartiets gruppeleder Hoda Imad et inntrykk av at flertallet i fylkestinget i Akershus ikke prioriterer arbeid mot mobbing i vidergående skole. Dette er feil.

Flertallet i Akershus fylkesting har i budsjett vedtatt stor satsing på å forebygge mobbing på alle videregående skoler i Akershus. Akershusskolen skal være en sosial trygg arena for alle elever.

Flertallet bevilget mer midler til helsesøster og innføre et psykisk helseteam i alle regionene. Videre ser vi et sterkt behov for å et sterkere tverrfaglig samarbeid innen de forskjellige yrkesgruppene i skolen, som faglærere med annen kompetanse, sosiallærere, yrkesfag lærere osv.

I tillegg har vi satt i gang et eget arbeid med å se på hvordan vi kan gjøre dagens russefeiring til en mer inkluderende markering av endt skolegang. Det er et viktig tiltak for å forhindre utenforskap og sikre at alle har det bra på skolene våre.

Vi mener Arbeiderpartiets forslag om å innføre en App som elevene med psykiske utfordringer eller som er utsatt for mobbing skal «snakke» med er feil vei å gå, vi mener elevene trenger mennesker å snakke med, som lytter og ser, ikke nok en ekstra app.

Apper er bra for mange ting. De er fine å bestille billetter med, eller pizza. Men en app er neppe en god erstatning for medmenneskelighet, omsorg og omtanke.

En app er forsøksvis en enkel løsning på et komplekst problem. En app får neppe ned mobbetallene. Derfor stemte vi ikke for å løse mobbeproblemet med en app, men stemte for mer midler til mer ressurser til å kunne møte våre ungdommer i videregåendeskolen.

Fylkesrådsplattformen som Høyre, FrP, Venstre og Krf styrer ut fra sier tydelig at målet er at alle elever som starter på videregående skole, skal kunne fullføre. God oppfølging i forhold til elevenes psykiske helse er viktig både for den enkelte og viktig for at det ove4rornede målet om fullføring skal nås.