Hopp til meny
Irene Wormdahl med heftet 100 råd

BEDRE PSYKISKE HELSETJENESTER: -Recoveryorientert praksis fremmer muligheter og tro på at man kan leve et meningsfullt og tilfredsstillende liv, selv om man har psykiske problemer eller lidelser, sier faglig rådgiver i NAPHA, Irene Wormdahl. Nå har hun og NAPHA tilrettelagt heftet «100 ways to support recovery» for norske forhold. (FOTO: Ragnhild Krogvig Karlsen).

 

Nytt hefte med recovery-råd

Heftet «100 råd som fremmer recovery» gir veiledning for psykisk helsepersonell. Med utgivelsen ønsker NAPHA å støtte arbeidet med recovery.

LES HEFTET PÅ SKJERMEN! Klikk på bildet. (For å laste ned, bruk i stedet lenke nederst i saken)

De 100 rådene som presenteres i heftet skal fremme recovery og støtte utviklingen av recoveryorientert praksis i psykiske helsetjenester. 

NAPHA har tilrettelagt og oversatt heftet fra engelsk, og det er fra i dag tilgjengelig og kan leses og lastes ned fra våre nettsider.

-Etterlengtet og nyttig!

-Dette har vært veldig etterlengtet. Vi er mange som er glade for å få noe så konkret, tilgjengelig og praksisrettet - og på norsk. 

Dette sa Audun Pedersen, spesialrådgiver i psykisk helse i Bergen kommune, da heftet ble forhåndslansert nå i mai i forbindelse med at et nytt nettverk (KRON) som skal jobbe med recovery ble etabert.

-Endelig på norsk!

Steinar Trefjord, rådgiver ved Mestringsenheten i Sandnes kommune jubler også for oversettelsen og utgivelsen fra NAPHA. Han har tidligere brukt den danske versjonen av heftet for å hente inspirasjon og retning til implementering av recovery i tjenestene i kommunen.

-I vårt utviklingsarbeid i Sandnes kommune har vi blant annet hatt fokus på de tre prosessene som forfatter Mike Slade sier er viktige for en recoveryorientert psykisk helsetjeneste, sier han.

Dette er:

  •  å jobbe med verdier
  •  å integrere verdiene i praksis og
  •  å skreddersy praksis ved bruk av systematiske tilbakemeldinger/feedback på praksisutøvelsen.

Forfatter Mike Slade

Originalutgaven av heftet,100 ways to support recovery, er skrevet av Mike Slade, professor i helsetjenesteforskning ved Health Institute of Psychiatry ved King's College i London og klinisk psykolog ved South London and Maudsley NHS Foundation Trust. 

Relasjoners betydning

Relasjoners betydning er blant det sentrale i recoveryorientert praksis. Heftet inneholder i alt ni kapitler.

I vår kunnskapsbase finner du artikkelen 100 råd som fremmer recovery som gir en nærmere introduksjon til heftet.

Last ned heftet!

Last ned 100 råd som fremmer recovery - en veiledning for psykisk helsepersonell.  

 

Hopp til meny