Små kommuner drar nytte av nettverksarbeid innen psykisk helse og rus i Møre og Romsdal

Små kommuner drar nytte av nettverksarbeid innen psykisk helse og rus i Møre og Romsdal

Praksiseksempel / Publisert: 20. april 2023.   Endret: 09. april 2024

Et initiativ fra Statsforvalteren og KORUS Midt har ført til stort engasjement for videre arbeid med psykisk helse og rus i kommuner i Møre og Romsdal

must

AKTUELT: – Alle vil ha flere hender. Men i framtida har vi ikke de hendene. Det viser rapporten fra Helsepersonellkommisjonen som ble lansert tidligere i år. Det er et viktig arbeid vi gjør nå, sier Ragnhild Naas, rådgiver hos Statsforvalteren i Møre og Romsdal (nr. 3 fra v.) Ellers fra v.: Maj Britt Misfjord Walbø, rådgiver i KORUS Midt, Arve Almvik, faglig rådgiver i NAPHA og Rita Valkvæ, avdelingsleder i KORUS Midt. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)

AKTUELT: – Alle vil ha f...
MUST står for muligheter og utfordringer i samarbeid på tvers mellom tjenester og nivå, ved gjennomføring av pasientforløp, i psykisk helse og rusarbeid for voksne.
  • Opphavet til MUST: Statsforvalteren og KORUS har som oppdrag å bistå kommunene i arbeidet med pasientforløp, og i Møre og Romsdal laget de to aktørene en modell for hvordan dette kunne gjøres. Prosjektet startet i 2020. Prosessen avsluttes ved utgangen av 2023.
  • Viktig: Å ha med brukere i arbeidet.
  • Mål: Å finne god måte å jobbe med pasientforløp på, og at de deltakende kommunene kan dele erfaringer med andre kommuner i fylket.
  • Hver kommune finner ut hvor skoen trykker, og lager egnede tiltak.

Kilde: KoRus Midt og Statsforvalteren i Møre og Romsdal

 

Mer om

samhandling små.kommuner god.hjelp.i.et.brukerperspektiv nettverksarbeid bolig recovery kompetansesentre praksiseksempler sunndal surnadal averøy aukra molde møre.og.romsdal likeverdige.tjenester

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen