Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 4, 2020

Siste nytt

Gudrun Dieserud (lengst t.v.), Bjørg Aftret og intervjuer Merete Morken Andersen, fra boklansering på Litteraturhuset i Oslo
Mistet mannen i selvmord - skrev bok for å hjelpe andre Ønsker mer aktiv rolle for pårørende, tettere samarbeid mellom tjenester, åpenhet om medisiner og bedre hjelp til etterlatte.
Trond Hatling holder foredrag under ROP-dagen 2020
Både lykkes og sliter med å hjelpe de med de alvorligste ROP-lidelsene Mens FACT-team og Housing First er lyspunkter, sliter mange kommuner med å hjelpe personer med alvorlige psykisk helse- og rusproblemer.
Eldre mann som snakker med fagperson
Skal mye til å gjøre det verre når noen er helt på bunnen Blogg. Medmennesker og fagpersoner må våge å spørre om noen tenker på å ta sitt eget liv, og også orke å høre svaret.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Artikkelbilde Svein
Recoveryteamet har fem kort på hånden Praksiseksempel Recovery. Recoveryteamet i Trondheim har laget sin egen verktøykasse for å støtte mennesker i deres bedringsprosess.
ottar ness
- Folk som deltar lite i samfunnet må lyttes mer til Folkehelse. -Det er mye bra i den nye folkehelsemeldingen. Men jeg savner noe viktig, sier Ottar Ness, faglig rådgiver i NAPHA.