Personvernerklæring

I denne erklæringen kan du lese om hvordan personopplysninger blir lagret og behandlet når du besøker napha.no, og hvordan vi ivaretar GDPR i vår digitale kommunikasjon.

NAPHAs webredaktører har det daglige ansvaret for NAPHAs behandling av personopplysninger på napha.no. 

Bruk av informasjonskapsler

Vi benytter oss av informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen på napha.no.

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som ved besøk på en nettside, i dette tilfellet napha.no, legges i din nettlesers minne.

Vi benytter ikke informasjonskapslene til å kartlegge enkeltpersoners bruksmønster eller annen informasjon som vil kunne krenke personvernet.

Personvernforordningen tillater oss å behandle personopplysninger som er nødvendige for å ivareta oppdraget vi har fått fra Helsedirektoratet om å bidra til fag- og tjenesteutvikling innen psykisk helsearbeid for voksne i kommunene. (Lov om behandling av personopplysninger artikkel 6, punkt nr. 1 e.). Informasjonskapsler som gjør navigasjonen på napha.no effektiv, er et eksempel på dette. Et annet eksempel, som ikke er knyttet til informasjonskapsler, men til eksplisitt informasjon i tekst, er at du finner du navnet til mennesker vi har intervjuet på nettstedet vårt. Forfattere av artikler skal kunne identifiseres etc. 

De fleste nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera etc.) er innstilt på å automatisk akseptere informasjonskapsler, men du kan selv velge å endre innstillingene til å ikke akseptere informasjonskapsler. På Nettvett.no kan du lese hvordan du administrerer informasjonskapsler. Napha.no bruker det som kalles nødvendige informasjonskapsler for å fungere effektivt når du besøker nettstedet. Vi gjør oppmerksom på at om du ikke tillater disse, vil det kunne føre til at bruken av napha.no ikke vil fungere optimalt, f.eks. at sidene laster tregt.

Analyse av trafikk

NAPHA bruker også analyse-informasjonskapsler for å studere bruken av nettstedet. Dette gjør vi for å kunne forbedre brukervennligheten og nytteverdien for NAPHAs målgrupper. Vi søker ikke etter opplysninger for å knytte dem til deg personlig. Vi bruker informasjon som kan fortelle oss om for eksempel hvor mange som besøker hvilke sider eller videoer, hvor lenge et besøk på sidene eller videoene varer, hvor i landet brukerne kommer fra til hvilke tider på døgnet, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som brukes.

Til dette bruker vi verktøyene Google Analytics, Siteimprove og Brightcove. Disse samler data til statistikk ved at napha.no lar disse plassere informasjonskapsler i nettleseren du bruker. Fordi IP-adresser kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed kunne identifisere en enkeltperson, betraktes de som personopplysninger. Google Analytics avidentifiserer opplysningene, slik at de ikke kan spores tilbake til den enkelte bruker, før informasjonen lagres og brukes.

Når du ser på innhold som er integrert på en napha.no-side, men fra et annet medium, f.eks. Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn eller Youtube (det siste gjelder video som ikke er lastet opp i vår plattform Brightcove), følger dette denne partens håndtering av personvern:

Googles retningslinjer for personvern og spesielt hvordan Google Analytics behandler opplysninger.

Nyhetsbrev – NAPHA_nytt

På napha.no kan du be om å få nyhetsbrevet NAPHA-nytt som vi sender ut ukentlig. Da ber vi om samtykke fra deg til å lagre den e-postadressen du oppgir, slik at vi kan sende deg brevet. E-postadressen blir lagret sikkert på vår server, og ikke brukt til annet enn å sende deg brevet. Du kan enkelt melde deg av nyhetsbrevet igjen via en lenke i selve brevet. Da blir også opplysningene slettet. 

Forfatterprofil/Min side

Hvis du har publisert en artikkel på napha.no, har du en brukerprofil/forfatterprofil på napha.no. Du kan også velge å registrere en bruker/forfatterprofil for fremtidig publisering av artikler. Når du har registrert bruker-/forfatterprofil, kan du logge deg inn på Min side på napha.no. Der kan du til en hver tid redigere informasjonen om deg selv.

NAPHA lagrer den informasjonen du selv har fylt inn der. Informasjonen kan bare gjenfinnes av søkemotorer om du har publisert en artikkel på napha.no. Vi skiller mellom det du har fylt inn for at leserne skal kunne vite hvem du som forfatter er, og den informasjonen du har registrert for å kunne ha en brukerprofil på napha.no. Den sistnevnte kan ikke gjenfinnes av søkemotorer. Det er den førstnevnte som kan gjenfinnes av lesere på nettet om man åpner en artikkel du har skrevet og klikker på byline for å vise informasjon om forfatteren.

Du kan slette brukerprofilen/forfatterprofilen ved å ta kontakt med NAPHA.

Påmelding fagsamlinger og konferanser

Når du melder deg på våre fagsamlinger eller konferanser via napha.no, ber vi om ditt samtykke til bruk og lagring av opplysningene du oppgir i påmeldingsskjemaet for det aktuelle arrangementet. Vi bruker opplysningene til å lage deltakerlister, navneskilt, og sende ut informasjon om arrangementet.

Vi ber også om samtykke til bruk og lagring av opplysningene etter at arrangementet er avsluttet, for at NAPHA skal kunne ivareta sitt videre oppdrag med fagutvikling på området.

Du kan når som helst endre ditt samtykke og be om at opplysninger slettes ved å kontakte NAPHA.

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen