Pil tilbake Kurs og konferanser
23. nov  -  24. nov
Pir i sjøen i skumring

Pasientsikkerhetskonferansen 2023 – "Fra ord til handling"

Digitalt / fysisk Konferanse kunnskapsbasert behandling behandling i psykisk helsearbeid kompetanseutvikling
Årets Pasientsikkerhetskonferanse går av stabelen 23. og 24. november. Arrangørene ønsker velkommen til to konferansedager proppfulle av inspirerende program både i plenumssesjoner og i mer enn 30 parallellsesjoner.
Dette lærer du om

Pasientsikkerhetskonferansen har som mål å inspirere til arbeid med pasient- og brukersikkerhet og forbedring i hele helse- og omsorgstjenesten. Konferansen skal stimulere til samtaler og være en arena der deltakerne kan gi og få kunnskap, råd og konkrete verktøy.

Årets overordnede tema er "Fra ord til handling". Dette er et velbrukt begrep, og det er fortsatt en utfordring å omsette alle gode intensjoner til god praksis. Hvordan skal vi få til dette??

Her er noen smakebiter?fra programmet i plenum:

 • Hvordan ser fremtidens helsetjeneste ut??Professor Jeffrey Braithwaite, Australian Institute of Health Innovation, Macquarie University, Sydney.
 • Hvordan kan vi bli enda bedre til å bruke pasienters, brukeres og pårørendes kunnskap for å forbedre tjenesten?
 • Hva kjennetegner lærende organisasjoner? Hvordan lære for å forbedre? Vi får erfaringer og eksempler fra organisasjoner som har satt dette i system.

Parallellsesjonene vil blant annet handle om:

 • Fra parter til partnere: Om hvordan generalist og spesialistkompetanse sammen bidrar til bedre kvalitet og pasientsikkerhet
 • Hvordan rekruttere og beholde kvalifisert personell, hva må til?
 • "Implementering og opprettholdelse av kunnskapsbasert behandlingstilbud i psykisk helsevern for voksne"

 

 • Dag 1
  23. nov
  Kl: 10:00 - 17:00
  Sted: The Qube, Gardermoen + digitalt
 • Program og foredragsholdere, dag 1

  Program for torsdag 23. november

  Løft pasienter, brukere og pårørendes stemme!

  Deres innsikt er det kraftigste virkemiddelet vi har for å styrke pasient- og brukersikkerheten. Vi må bruke deres kunnskap i arbeidet med å utvikle og forbedre helse- og omsorgstjenestene. Hvordan går vi fra ord til handling? La deg inspirerer av eksempler på hvordan reell involvering og systematisk samarbeid gir resultater.

  Se program for dag 1 her: https://www.itryggehender24-7.no/kurs-og-arrangementer/pasientsikkerhetskonferansen/tidligere-konferanser/program-dag-1 

  Foredragsholdere

 • Dag 2
  24. nov
  Kl: 08:30 - 14:30
  Sted: The Qube, Gardermoen + digitalt
 • Program og foredragsholdere, dag 2

  Program for fredag 24. november

  Vi må legge til rette for at alle kan jobbe pasient- og brukersikkert!

  "Et system er perfekt utformet til å levere de resultatene det leverer", sier vi gjerne. Men hva betyr det? Hva vi gjør og hvordan vi gjør det blir påvirket av våre omgivelser. Hva har det å si for pasient- og brukersikkerheten? Hvordan vi organisere våre virksomheter og de forhold som arbeidet utføres i, er av betydning for hvordan helse- og omsorgstjenestene yter.

  Se program for dag 2 her: https://www.itryggehender24-7.no/kurs-og-arrangementer/pasientsikkerhetskonferansen/tidligere-konferanser/program-dag-2

  Foredragsholdere

 • Arrangør
  I trygge hender 24-7, et samarbeid mellom aktører i norsk helse- og omsorgstjeneste som er organisert av Helsedirektoratet.
 • Målgrupper
  Alle som er opptatt av pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring.