Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 46

Les om Lørenskog, som oppnår gode resultater med Rask psykisk helsearbeid, og mye annet spennende stoff i denne ukas nyhetsbrev fra napha.no.

Siste nytt

Redaktør
Søker ny redaktør Frem til 13. desember kan interesserte søke jobben som ny redaktør i Tidsskrift for psykisk helsearbeid.
COLOURBOX532839 people
Boliger til flyktninger og andre vanskeligstilte - nasjonal konferanse Bosettinger av flyktninger er det svært dagsaktuelle hovedtemaet på den nasjonale boligsosiale lederkonferansen som ble holdt i Oslo 12. november. Video fra konferansen vil bli lagt ut på nett.
COLOURBOX1245695
-Bolig først - det handler om verdighet -Vi ser at boligen har stor innflytelse på den positive utviklingen hos mange, sa Petter Dahle, nestleder i NAPHA på Boligsosial lederkonferanse 12. november.
Look to Lørenskog
Gode resultater for Rask psykisk helsehjelp i Lørenskog 95 prosent av brukerne av Rask psykisk helsehjelp i Lørenskog ville anbefalt tilbudet til andre, viser nye tall.
Vidar Bjørn
Pensjonist sulten på mer kunnskap Da samfunnsmedisineren Vidar Bjørn begynte å motta alderspensjon, ble det litt feil å gi seg. Han følte han hadde mer på hjertet.
Forbedringsteamet i Askøy kommune, KS Læringsnettverk 2015
Lager nettsider for å styrke samhandling Nettsider der brukere og pårørende, ansatte i kommunen og ansatte i spesialisthelsetjenesten skal dele nyttig informasjon og komme i kontakt med hverandre, er snart klare i Askøy kommune.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Alternativ tekst
-RoP-arbeid kan sammenlignes med musikk Vidar Bjørn, pensjonert lege og samfunnsmedisiner fra Tønsberg, har lang erfaring på RoP- feltet. Nå har han grepet pennen fatt og skrevet noen betraktninger.
203
Musikk - Et terapeutisk verktøy? Det kan være nyttig å bruke musikkaktivitet som arena for nettverksarbeid i kommunal psykisk helsetjeneste. Musikk er et verktøy for samhandling og deltagelse.
Odd Volden 4
Ingen kommer utenom musikken Forsvant musikkterapeutene sammen med ergoterapeutene under nedbyggingen av institusjonene? Hvor er de i så fall nå, spør Odd Volden i dette blogginnlegget.