Kan man slåss mot ondskap?

Kan man slåss mot ondskap?

Brukererfaringer / Publisert: 30. desember 2015.   Endret: 25. juni 2020

Multikunstneren og livselskeren Ferdinand Finne (1910-1999) sa i et intervju at han har møtt på janteloven og han har møtt ondskap. De som opplever suksess kan dessverre også møte menneskers misunnelse og sjalusi, som igjen kan gi seg utløp i form av det som oppleves som ondskap. Han sa noe som han har lært igjennom livet: Ikke slåss mot det onde. La det gå igjennom meg - passere. Gå videre. Glem det.

fra knust til kunst 1401940_10151774171682413_62712952_o

Selv det som har blitt knust kan gjøres om til kunst, hvis det kommer i de rette hendene.

Selv det som har blitt knust ...
Henvisninger

 

 

 

Hva er misunnelse?

Sitat:

-Misunnelse er logisk sett en anerkjennelse, men handler om å ikke unne den andre det en selv verdsetter. Den misunnelige ønsker å utligne forskjellene mellom seg selv og den andre, for at den andre skal komme ned til samme nivå som en selv. Den varianten av misunnelse som har med ondskap å gjøre, går ut på en energisk nedrakking av de trekkene ved den andre som vekker misunnelse. Dette kan skje ved at trekkene latterliggjøres, ydmykes, fordømmes eller forsøkes fjernet. Endepunktet blir i sin ytterste konsekvens at offeret står igjen uten noe å vise til. Forståelsen av ondskap er utilstrekkelig dersom en forstår det som bekjemping av noe aktøren ikke liker hos offeret, for ondskapens utspring er tvert imot verditilskrivelse.

Dette sitatet er hentet fra Skammens paradoks et bokutdrag publisert på Psykologisk.no, skrevet av fra filosof Arne Johan Vetlesen og lett tilpasset versjon av hans essay i Skam, en bok redigert av Trygve Wyller, dekan ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. 

Mer om

selvhjelp salutogenese brukererfaringer

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen