Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 45

Siste nytt

Liv Sand, psykologspesialist og faglig leder for Schizofrenidagene 2016
Setter kropp og sinn i sammenheng Schizofrenidagene 2016 legger vekt på helhetlig behandling, og setter kroppens rolle i psykoterapi på dagsorden. Innen psykoterapi har den vært fraværende, og skillet mellom kropp og sinn tydelig.
Nastaran Saki
Prøvde «alt» i seks år - ble frisk av Rask psykisk helsehjelp -For meg var det et must å ikke medisineres. Det hadde jeg prøvd før og det fungerte ikke, forteller Nastaran Saki (36) fra Stovner i Oslo.
Eline Røed-Bottenvann
Vil ha psykologer ut av kontoret Skal innbyggerne inn på psykologkontoret én etter én når de trenger det, eller skal kommunepsykologen komme seg ut av kontoret og jobbe i systemene der innbyggerne lever livet sitt, spør psykolog i Hole kommune, Eline Røed-Bottenvann.
Kristiane Hansson, vitenskapelig assistent, Universitet i Oslo
Pårørende til mor med spiseforstyrrelser -Da vi mistet mamma, var det ingen der som kunne hjelpe med å løse opp i minefeltet av følelser, forteller Kristiane M. Hansson. Pårørende til personer med spiseforstyrrelser får ofte ikke hjelp for sin kompliserte sorg.
Elin Skogen, Per Fugelli og Liv Sand, Schizofrenidagene 2016
Per Fugelli mottok Schizofrenidagenes ærespris 2016 Prisen gjør meg stolt, trygg og glad! sa sosialmedisiner, samfunnsdebattant og verdiformidler Per Fugelli, da han mottok Schizofrenidagenes ærespris 2016.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Illustrasjon bedre liv, av Torbjørn Haugen
Gir terningkast 5 til bok om recovery Fortellingene i boka Et bedre liv forsterker argumentene fra recoveryforskningen om at man må møte enkeltindividet der de er i sin egen prosess, mener erfaringskonsulent, forfatter og samfunnsdebattant Torbjørn Mohn-Haugen.