Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 21

Siste nytt

Irene Norheim
Lærer å leve godt med bipolar lidelse 250 pasienter med bipolar lidelse gir nesten full score til behandling med psykoedukasjon. Tilbudet presenteres på konferanse 12.-13. juni.
Tilskuddsmidler - psykolog i kommunen
Lyser ut tilskudd til psykologer i kommunene igjen! 10. september er ny frist for å søke midler til psykologer i kommunene. Kommuner som ikke har fått midler tidlgere og kommuner med enslige mindreårige asylsøkere, vil bli prioritert.
Kommunene fornøyde med å ansette psykolog, mann, dame, psykisk helsearbeid
Kommunene fornøyde med å ha ansatt psykolog Helsedirektoratet har oppsummert det kommunene har rapport inn etter ansettelse av psykologer på tilskuddsmidler. Hele 88% av kommunene har oppnådd målene de satte seg.
Camilla Johansen
Fikk fart på kommunens arbeid for og med pårørende Egen erfaring som pårørende kom til nytte da Camilla Johansen ledet Pårørendeprosjektet i Bodø kommune. Resultatene ble både en praktisk veileder, økt kompetanse for de ansatte og et tilbud til de pårørende. Men, nå er prosjektet lagt ned.
elverum
Hjem Først-prosjektet i Elverum funker Fra fullt kaos til rydda kjøkkenbenk og rusfrihet. Måten de jobber på i Elverum gir resultater.
Charlie Dorman
Arbeid er nøkkelen til egen bolig -Gi hjemløse sjansen til å kvalifisere seg til arbeid! Det er den eneste muligheten til å bryte den onde sirkelen.
hjemløs
Mysteriene på gata På den årlige FEANTSA-konferansen, som nylig foregikk i Gdansk, rettet man søkelys på hjemløse. Hvem er de egentlig, og hvordan hjelpe dem best mulig?
svart hvit foto av frokostrester, kjøkkenbenk og vindu
Tvinges pasientgruppe ut på anbud? Kommunene sliter med å tilby gode tjenester til innbyggere med komplekse behov for hjelp, og bruker private aktører. SPoRs faggruppe i Troms har kartlagt sammenhengene.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Boka susanne
Susanne Bargmanns grunnbok om Feedback-informed treatment Ny dansk bok om FIT gir innblikk i sentrale faktorer, like nyttig for fagutøvere som for ledere av psykisk helse og rustjenester i kommunen.
Skjermbilde_Manual 5
FIT-manual 5: Ulike målgrupper og kontekst Den femte FIT-manualen tar for seg verktøyet brukt i samarbeid med ulike brukere og i ulike sammenhenger, f.eks. personer med alvorlige psykiske lidelser, personer i rusbehandling eller i gruppeterapi.
Barn, vold og traumer - Universitetsforlaget
Hjelp til traumeutsatte barn og unge Boka «Barn, vold og traumer» har bidrag fra atten forfattere, tilknyttet som forskere ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).