Læringsprogram for økt forståelse for psykose

Læringsprogram for økt forståelse for psykose

Publisert: 16. november 2018.   Endret: 20. november 2018

SE HELE MEG er et helt nytt, nettbasert læringsprogram for å styrke åpenhet og dialog mellom pasienter med psykoseopplevelser, familie, venner og hjelpere.

Lever med psykoser

Hovedpersonene Ruth Andrea, Benjamin og Maria har erfaringer med å leve med psykose. De deler raust av sine opplevelser og erfaringer.

Hovedpersonene Ruth Andrea, B...
Disse står bak læringsprogrammet Sehelemeg.no

SE HELE MEG har blitt til i tett samarbeid mellom filmskaperen Gunhild Asting og Stiftelsen SEPREP, Senter for psykoterapi og psykososial rehabilitering ved psykoser (seprep.no). 

Gunhild Asting har siden 2004 jobbet som dokumentarfilmskaper og regissør. Hennes siste serie Stemmene i hodet (NRK 2017), og materiale knyttet til den, er utgangspunktet for SE HELE MEG. Ved siden av å regissere filmene knyttet til læringsprogrammet har hun samarbeidet med SEPREP i idéfasen og hele produksjonsprosessen. Gunhild Asting har vært mye benyttet som foredragsholder med utgangspunkt i Stemmene i hodet. E-post: gunhild@mop.no  

SEPREP ved daglig leder Gunnar Brox Haugen. Han har vært prosjektleder for SE HELE MEG. Seprep ble stiftet i 1990. Utgangspunktet var et nettverk av engasjerte fagfolk som ønsket å bidra til et humanistisk, helhetlig og psykososialt orientert behandlingstilbud for mennesker med psykose. Åpenhet og brukerdeltakelse har vært sentrale verdier fra begynnelsen. E-post: gunnar.brox.haugen@seprep.no

Filmskaper Gunhild Asting.
Gunnar Brox Haugen i SEPREP.
Læringsprogrammet består av åtte hovedemner:

1. Åpenhet

2. Parallelle virkeligheter

3. Barndom og oppvekst

4. Miljøterapi som gir mening og mestring

5. De gode hjelperne

6. Familie, venner, skole og jobb

7. Overgang til et selvstendig liv

8. Muligheter, glede og håp

Mer om

psykisk.helse læring.og.mestring åpen.dialog nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen