Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt-uke 15

Vi håper påskedagene har vært gode! NAPHA forsøker å være tett på og nyttige for tjenestene i koronatiden. Vi samler og formidler fagstoff. Før vi gikk inn i noen dager med påskefri, satte NAPHA-leder Ellen Hoxmark situasjonen litt i perspektiv sin kommentarartikkel. I dette nyhetsbrevet finner du den og de andre av siste ukes artikler + et par til. Merk deg også temasiden Koronakrisen og psykisk helsearbeid som vi oppdaterer kontinuerlig. For å se alle artikler vi har publisert om temaet, kan du også klikke på taggen korona. Nå venter en ny uke, hvor psykososial beredskap blir viktig. I dagens artikkel på napha.no kan du lese om ledelse i krisetider. Sammen styrker vi psykisk helsearbeid! Vi ønsker deg en god uke!

Siste nytt

guide
Å være en god leder i krisetider Det er unntakstilstander i helsetjenestene, og god ledelse er enda viktigere enn ellers. Et nytt nettsted gir gode råd om hvordan situasjonen bør håndteres.
hoxmark
Verden vil endre seg etter koronatiden, psykisk helsearbeid også Koronakrisen kan føre til at psykisk helsearbeidere jobber mer effektivt og gir bedre tjenester i fremtiden.
Dame som snakker i telefon
Oversikt over hjelpetelefoner Helsenorge.no har laget en oversikt over instanser å kontakte om korona, inkludert telefoner å ringe om man har behov for noen å prate med.
chat
Chattetjeneste for rusarbeidere i koronatiden På Kommunetorget.no kan du se praksiseksempler, lese om føringer fra Helsedirektoratet og chatte med andre i praksisfeltet. Nettstedet fra KoRus er oppdatert med nye tjenester.
virus
Lær raskt om smittevern på nett E-læringskurset, som du kan gjennomføre på rundt 45 minutter, er tilgjengelig for alle. Det er Oslo universitetssykehus som står bak.
merååker
Bruker naturen mye mer nå enn før MERÅKER KOMMUNE: -Naturen er en suveren støttespiller for oss psykisk helsearbeidere i Koronakrisen. Jeg går mer tur ute med brukerne nå enn før.
Anne Mari Ellingbø på hjemmekontor, med barna Ola Kristoffer (5) og Maren Karoline (3).
Kobler arbeidsgivere og jobbsøkere fra hjemmekontoret Via telefon og video leter Anne Mari Ellingbø etter jobber til personer med psykiske problemer under koronakrisen.
Barn som lager mat
Hvordan forebygge vold og familiekonflikt under koronakrisen -Gode dagsrutiner, og fagfolk som følger opp sårbare familier, er viktig for å forebygge vold og familiekonflikt.
Illustrasjonsbilde av koronavirus